Литвин не гідний президентства

26.11.2009

Одному з незмінних кандидатів у президенти — Олександру Морозу — не затишно в кампанії з окремими претендентами на булаву. Йдеться про давнього опонента Сан Санича — нинішнього спікера Верховної Ради Володимира Литвина, якого він неодноразово звинувачував у причетності до вбивства Георгія Гонгадзе. Мороз вважає, що Центрвиборчком повинен відреагувати на інформацію ЗМІ про причетність Литвина до вбивства журналіста. Тим більше, як повідомляла «УМ», затриманий у рамках цієї справи екс–генерал Олексій Пукач дав слідчим свідчення, у яких згадував про роль і причетність Володимира Михайловича.

«Якби в Україні була свобода слова, то журналісти вимагали б від влади відповіді на ці запитання, влада намагалася б знайти організаторів і замовників злочину проти журналіста, — заявив учора в Чернігові Мороз. — Але влада відмовчується».

За словами лідера Соцпартії, Голова ВР не ходить на допити у прокуратуру, «тому що боїться, знає за собою провину». Натомість Мороз підкреслив, що коли спікером був він, то завжди ходив на допити за першим викликом, щоб допомогти слідству. «Нехай Литвин захистить своє чесне ім’я в суді. А не пише на бігбордах, що без нього не може обійтися країна», — порадив Мороз.