Даниловичу, з річницею Майдану вас!

21.11.2009

Акурат напередодні п’ятої річниці Майдану народний депутат, член ПАРЄ Григорій Омельченко своєрідно привітав із цією датою екс–Президента Леоніда Кучму та кандидата у Президенти Володимира Литвина. Учора нардеп укотре звернувся до Генпрокурора Олександра Медведька із запитом щодо зволікання із завершенням досудового слідства та притягнення до кримінальної відповідальності організаторів і замовників викрадення і вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Відповідний депутатський запит, копія якого є у розпорядженні «УМ», зачитав головуючий на засіданні парламенту перший віце–спікер Олександр Лаврінович.

Депутат стверджує, що «навмисне зволікання слідчих ГПУ в цій резонансній справі вже викликало обґрунтоване занепокоєння Президента Віктора Ющенка». Адже підстав для порушення справи проти Кучми і Литвина у слідства більш ніж достатньо. А це і висновки міжнародних експертів щодо автентичності записів Мельниченка, і свідчення Олексія Пукача — організатора викрадення і вбивства Гії. Тому Григорій Омельченко вимагає від керманичів Генпрокуратури нарешті порушити кримінальні справи проти Кучми і Литвина, затримати Даниловича, а щодо Михайловича — направити подання на арешт до Верховної Ради.

Свій запит пан Омельченко просить вважати повідомленням представника влади про злочин, згідно зі ст. 94 КПК.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Леся Гонгадзе дала згоду і збирається до Києва на огляд черепа, який, за даними Генпрокуратури, може належати її синові Георгію Гонгазе. Мати розраховує у присутності адвоката Андрія Федура та членів комісі оглянути череп та отримати фрагменти знахідки для приватної експертизи ДНК, повідомляє «Німецька хвиля». За словами матері журналіста, експертизу вона проведе після президентських виборів в одній із приватних закордонних лабораторій, що обійдеться їй у 800 євро. Матеріал для дослідження: зуб малого Гії та фрагменти знайденого черепа, — мати збирається перевозити сама. Пані Леся не виключає, що Генпрокуратура може відмовитися передати їй фрагменти, оскільки для цього немає правових підстав.