НОВИНИ ПЛЮС

17.11.2009

Сектор газу

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко заявила про те, що в неї з Володимиром Путіним досягнута «тверда домовленість» про незастосування штрафних санкцій за недобір російського газу. «За підсумками року, я підкреслюю, коли завершиться рік, ми підпишемо акт на отримання природного газу для України, який буде фіксувати ті обсяги природного газу, які ми отримали. І жодних абсолютно штрафних санкцій не буде», — розповіла Тимошенко на прес–конференції у Сіверськодонецьку. Вона додала, що «жодного разу він (Путін) не підвів, коли ми домовлялися. І я теж намагаюся впевнено тримати своє слово. Думаю, все буде абсолютно добре», — цитує Прем’єрку «Інтерфакс».

Гроші на суд

Уряд перерозподілив кошти Стабілізаційного фонду на суму 2,5 млн. грн. для забезпечення діяльності Вищого адміністративного суду, який є останньою інстанцією для заслуховування виборчих скарг. Відповідно до розподілу коштів, зменшено видатки, зокрема, на «Мистецький арсенал».

Вибори–2010

В останній день реєстрації кандидатів, у п’ятницю, Центральна виборча комісія «завернула» ще 10 громадян. Відмову дістали, зокрема, Віталій Чернов, висунутий Селянською партією, й Ігор Маркулов, висунутий Ліберальною партією.

* * *

Арсеній Яценюк першим із кандидатів провів у Кіровограді агітаційний мітинг після зменшення галасу навколо епідемії грипу.

Держмайно

Президент України заветував передачу дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія» від ДУС Кабінетові Міністрів. Віктор Ющенко вважає, що, прийнявши закон, яким вирішуються питання управління об’єктами державної власності, Верховна Рада перевищила свої конституційні повноваження.