Електрифікація у кубі

Електрифікація у кубі

Як стало відомо «УМ», сьогодні засідатиме бюджетна комісія Київради, яка підіб’є підсумки виконання міського кошторису за цей рік. Наше видання обов’язково повернеться до цієї події, аби озвучити деякі цифри та факти. А поки що мова про те, що на тлі бюджетного дефіциту міські чиновники вигадують нові статті видатків. З одного боку, подбати про освітлення вулиць — справа свята. А з іншого — занадто багато людей опікуються цим питанням ще з часів Олександра Омельченка. І занадто багато часу витрачено на балачки без жодного результату.

Сльози зцілення

Сльози зцілення

Образ Божої Матері з Боянського монастиря у Чернівецькій області відтепер можна побачити в храмі Феодора Освященного на вулиці Багговутівській. На іконі зображено Діву Марію і маленького Ісуса. «18 грудня 1993 року під час всенощного Богослужіння віруючі помітили, що з ікони почала виділятися рідина — образ замироточив», — розповів «УМ» отець Петро, настоятель храму, в який привезли ікону.

За принципом «бери і не плати»

За принципом «бери і не плати»

Черговий випадок незаконного відбору вуглеводнів викрито на території Сумської області. Співробітники Служби безпеки України затримали організовану злочинну групу (ОЗГ), члени якої впродовж трьох місяців (із серпня по жовтень 2009 року) викрали з нафтогону «Анастасівка — Талалаївка», який належить компанії «Укрнафта», нафто­продуктів на суму понад 200 тисяч гривень. Для реалізації своїх злочинних намірів шестеро молодиків врізались у магістраль нафтопроводу в безлюдному місці, сподіваючись таким чином уникнути викриття. За період функціонування врізки зловмисники встигли вивезти звідти близько 70 тонн нафтопродуктів.

Файнгольд і досі під «ковпаком»

Файнгольд і досі під «ковпаком»

Судова епопея для 25–річного Віталія Файнгольда умовним дворічним покаранням за минулорічну смертельну дорожньо–транспорт­ну пригоду може і не завершитись. Кримська міліція отримала з Генпрокуратури офіційну відповідь на свій запит стосовно двох «ресторанних хуліганок» Файнгольда–молодшого, відповідно, чотири– і дворічної давнини. Йдеться, нагадаємо, про побиття Файнгольдом 24 лютого 2005 року в одному з нічних клубів кримської столиці помічника прокурора Деснянського району Києва І. Галюка (за деякою інформацією, «мажор» звалив його з ніг і вже лежачого бив ногами, а під «завісу» ще й загасив на голові юриста недопалок) і нанесення тілесних ушкоджень бійцю спецпідрозділу «Беркут» С. Тарановичу в ресторані «Княжа втіха» 4 листопада 2007 року.

І колишні — небезпечні

І колишні — небезпечні

Вийти на слід 47–річного водія автомобіля «Тойота–камрі», який у суботу ввечері на нерегульованому пішохідному переході Ленінградського шосе скоїв наїзд на 54–річну одеситку, співробітникам одеської Державтоінспекції вдалося лише внаслідок оперативно–розшукових заходів. Як повідомила «УМ» старший інспектор відділу профілактики міського ДАІ Алла Марченко, «від отриманих травм потерпіла загинула на місці».

Ректор і студенток тискав...

Ректор і студенток тискав...

Одна з колишніх студенток Київської державної академії водного транспорту ім. Сагайдачного розповіла телеканалу «1+1», що в ректора Віктора Михайлова, арештованого за зґвалтування неповнолітніх, були спільники в самому ВНЗ, а один із його заступників також домагався студенток. Оскільки дівчина була однією з жертв домагань ґвалтівника–професора, вона побажала залишитися неназваною. За її словами, тепер уже колишній ректор Михайлов чотири роки не давав проходу в академії їй та багатьом іншим дівчатам.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

А ми «таміфлюшками» балуємося...

А ми «таміфлюшками» балуємося...

Спеціалісти Всесвітньої організації охорони здоров’я зазначають, що проти нового високопатогенного грипу, який спричиняє важкий перебіг хвороби та «блискавичну» пневмонію, ефективно діє озельтамівір (комерційна назва — «Таміфлю»). Причому засіб треба застосовувати в перші 40 годин від початку захворювання — чим раніше, тим краще. Утім сьогодні в Україні практично неможливо знайти цей препарат в аптеках. Деякі запаси є в лікарнях, які приймають грипозних пацієнтів, але й там із препаратом донедавна було сутужно.

Газвода по–японськи

Газвода по–японськи

Японська компанія Suntory Holdings у п’ятницю оголосила про купівлю європейського виробника безалкогольних напоїв Orangina Schweppes, якому належить у тому числі й київська «Росинка». Сума угоди не розголошується, проте, за різними даними, вона становить від 2,6 до 3,8 мільярда доларів. У результаті угоди японці отримали контроль не тільки над «Росинкою», а також над іншими світовими брендами, — Orangina, Oasis та Schweppes.

Всі статті рубрики