НОВИНИ ПЛЮС

12.11.2009

Уряд не піднімає соцстандартів

Кабінет Міністрів не виконуватиме закон про підвищення соціальних стандартів до вердикту Конституційного Суду. Про це заявила Юлія Тимошенко під час зустрічі з іноземними послами. «У бюджеті немає ресурсів. Профінансувати цей закон в умовах фінансової кризи неможливо, він руйнує фінансову систему України», — пояснила Прем’єрка. Водночас законодавство передбачає: закон чинний до того моменту, поки КС не винесе вердикту; прийом скарги до розгляду жодним чином не впливає на дію закону. Тим часом Президент висловив переконання: «Вона програє [суд], як програла до цього, тому що ця позиція незаконна. Мінімум має бути переглянутий».

Вибори–2010

Учора ЦВК зареєструвала 18–м кандидатом у президенти мера Ужгорода Сергія Ратушняка.

Сектор газу

Росія скорочуватиме подачу транзитного газу через Україну, якщо Київ почне незаконний добір неоплачених енергоресурсів. Про це заявив прем’єр–міністр РФ Володимир Путін на прес–конференції за підсумками переговорів із канцлером Австрії Вернером Кайманом. «Платитимуть нам партнери за постачання для внутрішнього споживання — тоді будуть отримувати для внутрішнього споживання; не платитимуть за постачання для внутрішнього споживання на Україну — тоді не будуть отримувати», — цитує Путіна «Інтерфакс».

Відповідаючи на запитання про гарантії зимового постачання газу в Європу, російський прем’єр підкреслив, що це питання «потрібно звертати сьогодні» не до Росії.