Старість — і для шлюбу не радість

12.11.2009

Змінити життя і почати все спочатку ніколи не пізно. Що й довели містер та місіс Вуд із Великої Британії: після 36 років подружнього життя пара зрозуміла, що кохання більше немає, і подала на розлучення. Хтось у їхньому віці, може, й побоявся б таких змін, але 98–річні Берті та Джессі не з лякливих. Тому й потрапили до Книги рекордів Гіннесса як найстаріша пара, яка отримала розлучення.

Побралися Берті із Джессі у 1972 році, причому це рішення було виваженим і обдуманим, адже до цього обоє вже мали досвід подружнього життя. І жили душа в душу, аж доки минулого року стосунки не погіршилися.

На здоров’я Берті розлучення вплинуло не найкращим чином: через місяць після нього дідусь помер, зовсім трохи не дотягнувши до 99–річчя. А Джессі тепер живе в будинку для літніх людей.

Попередній рекорд «найстарішого» розлучення був зафіксований у США в 1984 році, коли розійшлися 97–річні дідусь та бабуся. У Європі до Вудів «відзначилася» французька пара, яка у 2002–му розірвала шлюб, коли чоловікові було 96, а дружині — 94 роки.

Якщо в такому віці можна розлучатися, то одружуватися — тим паче. Місяць тому в Девонширі стали на рушник 94–річний Лі Атвелл і 87–річна Шейла Уолш — найстаріші молодята Британії. Пара зустрілася чотири роки тому і закохалася з першого погляду.