Тіло як доказ

07.11.2009
Тіло як доказ

Кейт Уїнслет.

«Оскароносній» британці Кейт Уїнслет не щастить із пресою. А може, з фігурою, хоча сама актриса запевняє, що вважає інакше і дуже задоволена своїми «немодельними» формами. Саме на цьому ґрунті у неї й виникають конфлікти із засобами масової інформації, які вперто не хочуть вірити в те, що кінозірка не мріє схуднути. Коли у 2003 році журнал GQ суттєво обробив її фотографії у фотошопі, звузивши талію й подовживши ноги, Кейт влаштувала грандіозний скандал. У 2007–му вона відсудила компенсацію у британського журналу Grazia, який повідомив про те, що зірка «Титаніка» користується послугами дієтолога. «Жінки повинні любити себе такими, якими вони є! Я не скелет, і справді цим пишаюся!» — наголошувала тілистенька Уїнслет.

І їй таки є чим пишатися: нещодавно вчені провели дослідження, за результатами якого виявили, що чоловіки однозначно надають перевагу такій фігурі, як у Кейт, перед модельними кістками а ля Вікторія Бекхем. Тим паче що Уїнслет, хоч і не худюща вішалка, тримає себе у формі — займається з тренером, щоб її звабливі округлості були тугенькими й апетитними, а не «розпливалися» драглистою масою. Щоправда, таблоїди мали нахабство засумніватися й у цьому. Особливо недолюблює 34–річну актрису газета «Дейлі мейл», що навіть у статті про вручення Кейт «Оскара» за головну жіночу роль у фільмі «Читач» примудрилася згадати про габарити Уїнслет. А в іншій статті висміяла її нібито за брехню про заняття з тренером — мовляв, далеко такій лінивій пампушці до спортзали, а щоб розкішно виглядати на «червоній доріжці», досить підібрати вдалу сукню.

Такої наруги «оскароносиця» стерпіти вже не могла і подала на газету в суд. Зрозумівши, що передали куті меду, видавці «Дейлі мейл», компанія «Ассошіейтед ньюзпейперз», принесли актрисі вибачення і запропонували компенсацію за моральні збитки в розмірі 25 тисяч фунтів (близько 40 тисяч доларів). Кейт вибачення прийняла, наголосивши, що для неї дуже важливо було домогтися справедливості, бо брехня про її ставлення до дієт і спорту вже «страшенно набридла».