ХРОНІКА

07.11.2009

Велоспорт

На першому етапі Кубка світу з велотреку, що відбувся в англійському Манчестері, українці здобули дві бронзові нагороди. Віталій Щедов став третім в індивідуальній гонці переслідування на 4 км, а Сергій Лакгуті — в скретчі на 15 км (60 кіл).

Баскетбол

У зустрічі проти чемпіона НБА 2008 року українець Олексій Печеров видав свій найкращий матч у заокеанській кар’єрі. Утім його команда програла вчетверте в п’яти стартових поєдинках і посідає останнє місце в Західній конференції.

НБА. «Міннесота» — «Бостон» — 90:92 (Печеров «М» — 34.10, 24 очки + 8 підбир. + 1 пас + 1 перехопл., 3 фоли), «Юта» — «Сан–Антоніо» — 113:99 (Фесенко «Ю» — 2.42, 1 невлучний кидок).

Хокей

НХЛ. «Лос–Анджелес» — «Піттсбург» — 5:2 (Федотенко «П» — 16 хв., 1 кидок, «–1»).

Шахи

У Москві стартував четвертий Меморіал Михайла Таля, який зібрав десять із 13 провідних гросмейстерів планети. За середнім рейтингом учасників, 2763 пункти, турнір став рекордним в історії шахів. У перший ігровий день зафіксували п’ять нічиїх. Зокрема львів’янин Василь Іванчук (12–й номер рейтингу) білими фігурами розійшовся миром із чемпіоном світу індійцем Вішванатаном Анандом, а киянин Руслан Пономарьов (13) — чорними з ізраїльтянином Борисом Гельфандом.

Пауерліфтінг

Двоє українців стали призерами чемпіонату світу, що триває в столиці Індії Нью–Делі. Львів’янин Іван Фрейдун був найкращим у режимі лежачи, а також срібним призером у тязі, присіданні зі штангою та за сумою трьох вправ. Сергій Певнєв із Бердянська посів третє місце.