Смерть від джипа чи байдужості?

29.10.2009

12 жовтня відділ із розслідування ДТП слідчого управління головного управління МВС у Дніпропетровській області порушив кримінальну справу за фактом скандальної ДТП, що трапилася 11 жовтня в обласному центрі. За повідомленням правоохоронців, того дня близько 6.30 ранку джип–позашляховик Infiniti помаранчевого кольору смертельно травмував просто на пішохідному переході, що на проспекті Гагаріна, 62–річну Любов Темну, сторожа Дніпропетровського національного університету. Водій із місця пригоди зник. Проте згодом ця загалом звичайна дорожньо–транспортна пригода почала обростати скандальними подробицями. Адже співробітники Держ­автоінспекції, міліції та експерти виявили, що джип–утікач належить 43–річному співзасновнику групи «Приват» Олексію Мартинову, а за кермом авто перебувала його єдина 19–річна донька Ксенія. Та сама, яку ще півтора року тому столичні журналісти назвали однією з найбагатших спадкоємиць на теренах України після синів Ріната Ахметова. Навіть цифру цієї спадщини називали — 4,94 мільярда доларів США. В оточенні батька–бізнесмена кажуть, що Ксенія зараз лежить в одній із лікарень міста.

Тим часом правоохоронці на тему аварії розводитися не квапляться. Проте дніпропетровська газета «Дніпро вечірній» уже навіть описала подробиці пригоди. Швидкість джипа нібито була настільки великою, що потерпіла пенсіонерка померла на місці, хоча ніхто не знає, чи були б у неї шанси вижити, якби водій дорогої іномарки не зник із місця події.

Сергій ПЕТРЕНКО

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Мер Димитрова вдався до суїциду

Як уже повідомляла «УМ», 22 жовтня в центральній міській лікарні померла Ірина Тимошенко, яку збив на тротуарі мер Димитрова Юрій Анісімов. Дізнавшись про смерть жінки, Анісімов намагався звести рахунки з життям, повідомляє наш власкор у Донецьку Антін Бобир. У мера, який лікувався від струсу мозку в цій же лікарні, трапився нервовий зрив. За словами головного лікаря Димитрівської центральної міської лікарні Анатолія Рибки, міського голову доправлено в Донецьку обласну центральну психіатричну лікарню. У нього була спроба суїциду. За неофіційними даними, Анісімов намагався перерізати собі вени. Однак підтвердити або спростувати цю інформацію в психіатричній лікарні відмовилися.

А тим часом Апеляційний суд Донецької області задовольнив скаргу, надіслану прокуратурою Димитрова щодо рішення суду першої інстанції про звільнення Анісімова під заставу. Тепер суд першої інстанції прийматиме нове рішення про запобіжний захід для міського голови. Прокуратура наполягає на тому, щоб Анісімова було взято під арешт. Адже під час скоєння аварії мер таки був напідпитку — медична експертиза виявила у крові мера 0,75 проміле алкоголю (нормою вважають 0,3 проміле). Відтак було порушено кримінальну справу за статтею 286 ч. 2 Кримінального кодексу — нанесення важких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть.