ХРОНІКА

28.10.2009

Футбол

Учора головний тренер збірної України Олексій Михайличенко на прес–конференції в Києві оголосив, що домашній матч «плей–оф» чемпіонату світу проти греків 18 листопада наша команда проведе на «Донбас–Арені» в Донецьку.

Крім того, на прохання Михайличенка 13–й тур прем’єр–ліги перенесли з 7–8 листопада на весну наступного року — аби «збірники» якнайкраще підготувалися до відповідального протистояння.

* * *

Відбірковий турнір чемпіонату світу–2011. Жінки. Група 4. Україна — Боснія і Герцеговина — 7:0.

Перегравши аутсайдера, українки піднялися на третє місце в групі. До фінальної частини вийде лише переможець квінтету.

* * *

Україна. Останній матч 16–го туру першої ліги. «Десна» — «Сталь» — 0:1 (Акименко, 47).

* * *

Позавчора головний тренер московського ЦСКА Хуанде Рамос, провівши в Росії всього шість тижнів, подав у відставку. Відтепер з армійцями працюватиме колишній наставник «Москви» та «Крильєв совєтов» Леонід Слуцький.

Гандбол

Українська суперліга. Жінки.
ІІ етап. 1–й тур. «Галичанка» — «Спартак» — 31:33, 34:29; «Смарт» — «Панацея» — 39:22, 41:23; «Дніпрянка» — «ЗДІА» — 19:23, 15:27; «Податковий університет» — «Карпати» — 29:26, 29:24.

Турнірне становище після 9 мат­чів: «Смарт» — 18, «ЗДІА» — 16, «Податковий ун–т» — 14, «Галичанка» — 10, «Спартак» — 8, «Дніпрянка» — 4, «Карпати» — 2, «Панацея» — 0.

Баскетбол

Українська суперліга. «Пульсар» — «Київ» — 61:64.

Кубок суперліги. Група А. «Ферро» — «Грифони» — 93:79. Група В. «Дніпро» — «Будівельник» — 62:73.

Шахи

У п’ятому турі командного чемпіонату Європи, що триває в Сербії, українська чоловіча збірна переграла греків (3:1) і піднялася на восьму позицію. Наші жінки розійшлися миром (2:2) з лідерками–грузинками й відтак ділять друге–четверте місця з представницями Азербайджану та Росії.

Більярд

На чемпіонаті Європи з «вільної піраміди», що завершився в Мінську, всі три призові місця серед чоловіків посіли українці: харків’янин Олександр Паламар, Ярослав Тарновецький із Чернівців та одесит Ярослав Винокур.

Визнання

Національний олімпійський комітет назвав найкращою спортсменкою жовтня фехтувальницю Ольгу Харлан. На початку місяця шаблістка з Миколаєва здобула срібну медаль чемпіонату світу в індивідуальних змаганнях і золоту — в командних. Найкращим тренером місяця назвали наставника Ольги — Артема Скорохода.

Медіа

Найближчим часом український телеканал «Мегаспорт», який і так не відрізняється різноманітністю програм, практично втратить своє обличчя. Кількість спортивних передач зменшиться, а розважальних — збільшиться. Прес–служба медіа–групи «Інтер», куди входить «Мегаспорт», називає цей процес «ребрендингом» і пояснює його низькою комерційною привабливістю нинішніх програм.