726 стільців

21.10.2009
726 стільців

Так танцюють чернігівські чиновники. (Фото з сайту val.ua.)

Ввечері — гроші, вранці — стільці. Взяти на озброєння цей літературний «рецепт» вирішили чернігівські чиновники, депутати і бізнесмени. Наразі в їхньому середовищі — справжнісінький музичний ажіотаж. Голова облради Наталія Романова, заступник чернігівського міського голови Оксана Тунік–Фриз, віце–президент концерну «Чексіл» і депутат міськ­ради Дмитро Попов та ще зо два десятки відомих у місті людей беруть уроки співу, розучують ноти і тренують голосові зв’язки. І все для того, щоб 30 жовтня заспівати для місцевої публіки зі сцени палацу культури.

Раніше це називалося художньою самодіяльністю, тепер під впливом «Танців із зірками» та інших телешоу називається красивим словом «художній проект». У Чернігові він отримав назву «726». Цей загадковий номер означає кількість стільців у залі міського палацу культури. На їхню заміну необхідно 360 тисяч гривень (із розрахунку 500 гривень — на одне крісло). Тож необхідну суму і збираються заробити самодіяльні чернігівські «зірки» під час концертів 30 жовтня і 6 листопада.

Зініціювала незвичайну акцію чернігівська мерія. Вона вже підрахувала навіть ціну вхідних квитків на майбутнє шоу — від 20 до 150 гривень. Але їх для прогнозованої суми однак не вистачить, тому ініціатори вирішили створити іменні крісла. Заплативши за квиток 500 гривень, його власник отримає право увіковічити своє прізвище на «іменному» кріслі. Як стало відомо на презентації проекту, один ряд крісел із трьох, перед­бачених для акції, вже викуплено.

Ідея демонструвати свої таланти зі сцени — не нова для чернігівських представників влади та бізнесу. У квітні цього року вже відбулося шоу «Танець мрії», під час якого еліта міста демонструвала свої хореографічні вміння. Тоді самодіяльним «зіркам» вдалося зібрати майже 90 тисяч гривень для дитячої поліклініки. Нове ж шоу буде проводитися з більшим розмахом. Зі сцени прозвучать пісні різних жанрів українською, російською, англійською та італійською мовами. Всі номери виконуватимуть без «фанери», під живий оркестр. На концерт навіть завітають зірки української естради, але хто це буде — тримають у секреті. Не виключено, що одна з ініціаторок і найактивніших учасниць вищеназваних проектів, колишній піар–менеджер чернігівського пивзаводу, а нині заступник міського голови з гуманітарних питань Оксана Тунік–Фриз, задіє свої старі зв’язки. Вдалося ж їй у квітні запросити на «Танець мрій» Влада Яму. Але найголовніша інтрига майбутнього концерту — заспіває чи ні для своїх земляків мер міста Олександр Соколов. Чернігівці дізнаються про це 30 жовтня.