ВИБОРИ–2010

21.10.2009

Гриценко

Народний депутат Анатолій Гриценко подасть документи для реєстрації кандидатом у президенти у Центральну виборчу комісію сьогодні. Прес–служба руху «Громадянська позиція» похвалилася: Гриценко буде першим із кандидатів, хто подав документи. «Я пройду цей шлях до кінця і не зніму свою кандидатуру на чиюсь користь. Я вірю у нашу спільну справу», — заявив Гриценко.

Богословська

Народний депутат Інна Богословська має намір цього тижня висунути свою кандидатуру на пост президента. «Всі необхідні документи будуть подані у ЦВК до 23 жовтня», — заявила депутатка у коментарі УНІАН. На думку Богословської, «у час кризи стало зрозуміло, що ті, хто перебуває при владі останні 5–10 років, не здатні змінити ситуацію на краще. Україна потребує нових облич. Натомість нам пропонують зробити вибір «кращого з гірших».

Бродський

Один із лідерів Партії вільних демократів Михайло Бродський заявив про намір балотуватися на виборах Президента. «Я буду на всіх виборах пропагувати правду про те, що діється сьогодні в країні, правду про всіх кандидатів. Я нікого не підтримую», — заявив учора Бродський на прес–конференції в УНІАН. Ще однією причиною балотування підприємець назвав намір популяризувати лібералізм. Бродський заявив, що йому вистачить грошей для виборів: «Я продав акцій на 12 мільйонів гривень. Думаю, що мільйонів чотири вистачить: 2,5 — на реєстрацію, 1,5 млн. грн. — на агітацію».

Соціологія

Третина українців — 33,9% — готові підтримати Віктора Януковича на виборах Президента. Про це свідчать результати опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та центром «Соціальний моніторинг». За Прем’єра Юлію Тимошенко готові проголосувати 21,3% опитаних, за лідера «Фронту змін» Арсенія Яценюка — 11,1%, за лідера Компартії Петра Симоненка — 4%, за спікера Володимира Литвина — 3,1%, за чинного Президента Віктора Ющенка — 2,6%, за екс–голову Нацбанку Сергія Тігіпка — 2,2%, за лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока — 1,2%. Ще 9,3% опитаних не підтримують жодного ймовірного кандидата, 4,2% — не збираються голосувати, 6,1% не змогли відповісти.

Дослідження було проведене 2—12 жовтня. Опитано 10 400 респондентів у всіх регіонах України. Похибка становить 0,59—0,98%.