НОВИНИ ПЛЮС

06.10.2009

Україна–ЄС

Під час саміту Україна–ЄС, який відбудеться 4 грудня, планується ухвалити порядок денний Асоціації Україна–ЄС. Як передає УНІАН, про це на брифінгу після завершення 13–го раунду переговорів стосовно укладення угоди про Асоціацію між Україною та ЄС розповів заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв.

Банкова викриває маніпуляції Кабміну

Секретаріат Президента знову звинувачує главу Кабміну в маніпуляціях із даними щодо виконання держбюджету. В аналітичній записці Банкової щодо стану виконання держбюджету за січень–вересень зокрема зазначено: за статистикою, до загального фонду держбюджету за дев’ять місяців 2009 року мобілізовано доходів в обсязі 107 416,1 млн. грн. (з урахуванням відшкодування ПДВ). Виконання уточненого плану у січні–вересні складає 100,2 %. «Продовжується урядова практика щодо зменшення місячного плану за доходами загального фонду держбюджету. Так, за вересень коригування плану проти першого варіанта помісячного розпису доходів загального фонду держбюджету, складеного Мінфіном на початку року, відбулося на 5 921,6 млн. грн., або на 40,1 % у бік зменшення», — йдеться в записці. Усього за три квартали план за доходами загального фонду держбюджету знижено на 22 954,9 млн. грн., або на 17,5 %.

Також у СП відзначають, що упродовж дев’яти місяців зро­стають обсяги переплат до зведеного бюджету. «Якщо на початок року вони складали
8 996,6 млн. грн., то на 1 жовтня — 10 835,3 млн. грн. (приріст за 9 місяців — 1 838,7 млн. грн. або 20,4%, у тому числі за вересень — 125,4 млн. гривень, або 1,2%), що є свідченням націленості уряду за будь–яку ціну, навіть шляхом скорочення обігових коштів підприємств, а отже, звуження їх можливостей щодо господарської діяльності, забезпечити виконання бюджету», — зазначено в документі.

«Свобода» вимагає дати Бандері Героя

Політрада Всеукраїнського об‘єднання «Свобода» направила звернення до Президента Віктора Ющенка із вимогою присвоїти звання Героя України Степанові Бандері, визнати боротьбу ОУН–УПА національно–визвольною боротьбою української нації та проголосити 14 жовтня — День створення УПА — дер­жавним святом.