Червоний півень в СПУ

06.10.2009
Червоний півень в СПУ

Наслідки підпалу могли бути тяжчими, якби посеред ночі мешканець сусідньої квартири не викликав пожежників. (Фото Володимира СТАДНІКА.)

Сталося це в ніч на неділю. Спершу невідомі зловмисники розбили скло у вікні, а потім через дірку занесли вогонь досередини. У штаб–квартирі Полтавського обкому Соцпартії відтак вигоріла рама та значна кількість бланків документів, підготовлених для надання юридичної допомоги «дітям війни»; також пошкоджено частину офісного майна. Наслідки пожежі могли б бути набагато серйознішими, якби один із мешканців будинку близько третьої години ночі не почув сморід диму й не викликав пожежників. Ті ліквідували загорання ще на початковій стадії.

Як повідомив учора на прес–конференції голова Полтавського обкому СПУ, екс–«губернатор» Степан Бульба, працівники міліції обстежили місце НП та пообіцяли визначитися з порушенням кримінальної справи після перших висновків «пожежних» експертів.

Очільник місцевої СПУ звертає увагу на те, що політичні опоненти «атакували» офіс Соцпартії вже неодноразово. Зокрема, в ніч на 5 березня невідомі пошкодили вікно і залишили біля дверей аркуш із «націоналістичним» написом, приурочивши цю акцію до річниці загибелі головнокомандувача УПА Романа Шухевича. А 1 жовтня, за кілька днів до підпалу, стіну біля вхідних дверей «розмалювали» повішеною на шибениці п’ятикутною зіркою і написом: «Смерть московським холуям!»

Однак Бульба не вірить у те, що підпал здійснили «супернаціоналісти». Допомагаючи «дітям війни» домогтися передбачених законом виплат, соціалісти, по суті, найжорсткіше опонують нинішньому уряду.