Голі пістолети

29.09.2009

П’ятеро полісменів із Зеленого континенту позбулися роботи в правоохоронних органах, бо одного дня вирішили феєрично розважатися. Друзі проводжали свого колегу в подружнє життя, і так «насвяткувалися», що ввечері на радощах пробіглися вулицями міста Брісбен голяка.

Ця історія, певне, так весело і завершилася б, якби ексгібіціоністів не побачила одна жінка. Як повідомила газета «Сідней морнінг геральд», обурена пані зателефонувала в поліцію і сказала, що надворі бігають якісь збоченці. Перевірка номерів авто, в салон якого застрибнула компанія, виявила, що машина належить сержанту поліції. Так приколістів і вирахували.

П’ятьох стражів порядку наразі не звільнили з органів, а тимчасово відсторонили від роботи. Вони чекають покарання, доки поліція та етична комісія розслідують інцидент. На це піде кілька тижнів. Виявилося, що, крім іншого, п’ятеро поліціянтів відвідали вечірку, на якій був стриптиз.

«Люди гадали, що вулицею бігають п’яні голі футболісти, і я розумію, чому їм спадало на думку саме таке порівняння», — прокоментував подію комісар поліції Боб Аткінсон. Пан комісар виправдовується: «Їхні дії не репрезентують усю нашу структуру. Ідеться про маленьку групку людей, які чинять неправильні речі».

З усього видно, в австралійській поліції дисципліна найсуворіша...