Альба всіх навчить

29.09.2009
Альба всіх навчить

Джессіка Альба.

Минулого тижня у Нью–Йорку збиралися не лише лідери світових держав на 64–й сесії Генасамблеї ООН, а й зірки шоу–бізнесу, яким не байдужі глобальні проблеми. Актор із «Холодної гори» Джуд Лоу, котрий завдяки колишній коханці щойно вчетверте став батьком, на десятиріччі фонду «Один день миру» виступав із полум’яною промовою «за мир в усьому світі». Австралійський красень Х’ю Джекман на Нью–Йоркському тижні клімату в рамках щорічної «Глобальної ініціативи Білла Клінтона» переймався глобальним потеплінням. Там же «сяяли» й Метт Деймон із Джессікою Альбою.

На заході, який збирає політиків і вчених з усього світу, Метт закликав людство подбати про збереження питної води. А 28–річна зірка «Міста гріхів» звернула увагу на проблему освіти. Альба розповіла про те, як навчається її 15–місячна дочка Онор. Попри юний вік, дівчинка вже вільно теревенить англійською та іспанською. Щоправда, постійно їх плутає. «Вона каже gato замість cat (іспанська та англійська наз­ви кота), pato замість «качка», але, скажімо, собака у нас dog і є — ми його не плутаємо з perro!»

Джессіка прагне, аби освіта, в тому числі й мовна, стала доступною для всіх дітей планети. А щоб наблизити момент, коли це таки станеться, Альба стала співголовою кампанії 1Goal, яка має таку саму мету.