«Блакитний» дебют

19.09.2009
«Блакитний» дебют

У свої 64 (власне, 25 вересня йому виповниться 65) Майкл Дуглас залишається привабливим і маскулінним чоловіком. Принаймні сам він підстаркуватим себе не вважає й намагається робити все можливе, аби не виглядати дідом на тлі молодшої за нього на 25 років дружини, Кетрін Зета–Джонс. Тому й у кіно Майклу досі діставалися переважно ролі мужніх мачо. Тож участь у новому фільмі Стівена Содергберга стане для актора новим і дещо несподіваним досвідом: Дугласові доведеться перевтілитися у знаменитого гомосексуаліста.

У біографічній стрічці «Ліберейс» Дуглас зіграє знаменитого американського шоумена, зірки 1950–х Уолтера Ліберейса. Піаніст, імпровізатор і дотепник, він був настільки популярною персоною, що заробляв значно більше грошей, ніж Елвіс Преслі чи «Бітлз».

У Лас–Вегасі, де виступав шоумен, є навіть його музей. У 1987 році Ліберейс помер від СНІДу. А за п’ять років до того його тривалий коханець Скотт Торсен відсудив у свого колишнього «чоловіка» 110 мільйонів доларів як аліменти при «розлученні». До речі, роль підлого Скотта зіграє не хто–небудь, а зірка «Друзів Оушена» та «Відступників» Метт Деймон.

За словами Содергберга, Дуглас у ролі Ліберейса виглядатиме напрочуд органічно. «Ми вже зробили кілька пробних дублів у костюмі — вони чудові! — запевняє режисер. — Майкл мене вразив. От побачите, це буде розрив мозку! І я дуже радий, що Метт Деймон також прийняв цей виклик. Це буде щось!»