ХРОНІКА

16.09.2009

Сучасне п’ятиборство

Українець Павло Тимощенко став срібним призером фіналу Кубка світу, що відбувся в Ріо–де–Жанейро (Бразилія). Киянин набрав 5992 очка, трохи поступившись угорцеві Адаму Мароші (6056); третім виявився італієць Федеріко Джанкамілі (5940). Ще двоє наших співвітчизників, Павло й Дмитро Кірпулянські, посіли 20–те й 25–те місця, відповідно.

Футбол

Гравці луганської «Зорі» збираються бойкотувати наступний матч чемпіонату України проти запорізького «Металурга», якщо сьогодні керівництво клубу не розрахується з ними із зарплати. Про це на спеціальній прес–конференції від імені футболістів заявив капітан команди Андрій Гаврюшов. Тим часом президент «Зорі» Марина Букаєва повідомила, що ситуація має прояснитися в найближчі два дні.

* * *

Питання трансляції єврокубкових матчів за участю українських команд, схоже, буде вирішено лише сьогодні. До вівторка власник медіа–прав на території України, супутникова компанія «ТВ Повєрхность», так і не передала трансляції зустрічей «Динамо» й «Шахтаря» на жоден загальнонаціональний канал, як того вимагає УЄФА. Тож українським уболівальникам залишається у визначений час перебирати кнопками пультів телевізорів, аби знайти ігри Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Кияни сьогодні зустрінуться з «Рубіном» о 21.45, а «Шахтар» — завтра з «Брюгге» о 22.05.

* * *

Українська команда виграла сьомий чемпіонат світу серед безпритульних, що відбувся в Мілані за участю 48 збірних. У фіналі наші т. зв. «бомжі» переграли португальців із рахунком 5:4. Бронзові нагороди дісталися бразильцям, які здолали нігерійців (3:2).

Легка атлетика

Минулих вихідних Салоніки приймали останній великий старт літнього сезону — Всесвітній легкоатлетичний фінал. У Греції виступало чимало зірок «королеви спорту», хоча далеко не у всіх дисциплінах. Так, відсутність гідної конкуренції дозволила донецькому стрибуну з жердиною Максиму Мазурику перемогти з відносно невисоким результатом — 5,70 м. А от Олександр П’ятниця із Дніпропетровська став п’ятим у солідній компанії метальників списа (80,60 м).

Кілька атлетів оновили рекорди турніру — зокрема, ямайський спринтер Усейн Болт (200 м — 19,68 сек.) й хорватська стрибунка в висоту Бланка Влашич (2,04 м). А ефіопка Месерет Дефар навіть встановила найкраще досягнення сезону у світі в бігу на 3 км (8.30,15).

Автоспорт

У Криму відбулося найбільше на теренах України змагання на автівках — «Ялта–ралі», яке одночасно є й етапом Кубка Європи. Із 60 екіпажів–представників десяти держав, що вийшли на старт, подолати всі 600 км дистанції змогли лише 22. Переможцями стали Олександр Салюк–молодший та Адріан Афтаназів, другими — Юрій Шаповалов і Кирило Несвіт, «бронза» дісталася дуету українця Антона Кузьменка й турка Ейтана Халфона.

Велоспорт

Переможцем 15–го етапу супербагатоденки «Вуельта» став голландець Ларс Боом — гонщику «Рабобанка» вдалося самотужки втекти у відрив. Утім загальний залік суттєво не змінився — попереду іспанець Алехандро Вальверде.