Погоріли на «Златогорі»

10.09.2009

«На гарячому» попалися підприємці, котрі займалися виробництвом фальсифікованої горілки під відомою торговою маркою «Златогор». «Правоохоронцям не один день довелося слідкувати за цими «бізнесменами». Сьогодні завдяки професійним діям міліціонерів вдалося затримати два вантажні автомобілі, які перевозили фальсифіковану продукцію та спирт. Вилучено чотири тонни спирту і понад п’ять тисяч пляшок фальсифікованої горілки», — повідомила «УМ» речниця Черкаської обласної міліції Наталя Таран.

За її словами, в групу виробників такої горілки входили «жителі Черкас, Умані та Кіровоградської області, які займалися викраденням спирту з державних спиртозаводів та виготовленням фальсифікованих алкогольних напоїв торгової марки «Златогор». Наклеєні етикетки та акцизні марки на пляшках явно не відповідали аналогу, який використовується в офіційному обігу. За даним фактом уже порушено кримінальну справу за ст.204 КК (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Проводять обшуки в Черкасах та Умані. Горілчану продукцію зі складу вилучено та направлено на експертизу.

У черкаській міліції кажуть, що експерти вже зробили попередній висновок: фальсифікована горілка була далеко не найкращої якості. Що насправді наливало в пляшки — експерти обіцяють повідомити після завершення своєї роботи. Уже затримано трьох осіб із групи виробників «гарячого» фальсифікату. Серед них — директор підприємства, директор складу та водій. Один із них уже має судимість за збут фальсифікованої горілки, але знову взявся за своє.

Нині черкаські правоохоронці з’ясовують постачальників, канали надходження спирту й ринок збуту «катанної» горілки.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

У Києві, на вулиці Пухівській, працівники податкової міліції викрили підпільну гаражну ґуральню. Як повідомили «УМ» у прес–центрі ДПА у м. Києві, горе–фабрикантів було схоплено «на гарячому» — в гаражі податківці застали одного з «виробників», який якраз і розливав сурогат у пляшки. Під час огляду приміщення виявили ще й пристрій для закупорювання пляшок, металеві пробки під різьбу, лійки, спиртометр, пластикові відра, 30–літрову каністру з прозорою рідиною, п’ятилітрові пластикові пляшки, наповнені прозорою рідиною з характерним запахом спирту, порожні півлітрові пляшки, обклеєні різними етикетками, основна частина яких була з написом «Справжня», підроблені марки акцизного збору та три пачки етикеток. Крім того, у гаражі знайшли й готові до продажу 162 півлітрові пляшки «справжньої» горілки та 90 літрів спирту.