Вогонь затанцював

10.09.2009
Вогонь затанцював

Вогонь упродовж години розмальовував небо над Донецьком.

Очевидно, вибухи із застосуванням піротехнічних засобів для донеччан стають звичним явищем і ризикують перерости у традицію.

Якщо в першому випадку під містом стихійно злетіло у повітря 60 тонн «мирної» вибухівки, що неабияк налякало його мешканців, то цього разу в зоряне небо шахтарської столиці піротехніки випустили вже «прирученого» джина.

Та не всім донеччанам випала нагода отримати феєричне задоволення від давно анонсованого видовища під назвою «Навколо світу за 60 хвилин» (це піротехнічне шоу проводиться у рамках Всеукраїнського туру феєрверків «Танець вогню»). Більшість мешканців Донецька упродовж години чули лише канонаду, а ось власники квитків, які заповнили трибуни РСК «Олімпійський», стали свідками справді грандіозного видовища. Ще б пак! 17 тонн піротехнічних засобів упродовж години розмальовували зоряне небо над стадіоном у різні барви та ще й під музичний супровід. Видовище можна було спостерігати лише із чаші «Олімпійського».

Шоу складалося з дванадцяти композицій, кожна з яких відображала особливості країн світу. Так, скажімо, піротехнічна композиція, присвячена Греції, впізнавалася за сиртакі, Австрія — за віденським вальсом, «Бітлз» «презентував» стару добру Англію, Німеччину — Рамштайн. Не обійшли увагою й інші музикальні нації — Індію, Японію, Мексику, Бразилію, Італію, Туреччину, Францію, Україну. Музика і країни для шоу підбирали невипадково — саме ті, які на слуху в людей з різних куточків світу.

За словами організаторів годинного піротехнічного концерту, програму готували близько двох років, і на підготовку кожної композиції команда з 50 осіб, очолювана Олексієм Кравцем, витрачала близько двох місяців.

Шоу вже побачили в Києві та Ялті, а тепер воно матиме своє продовження в інших містах. Уже незабаром піротехнічні вистави покажуть у Черкасах, Чернігові та Львові. А композиція, яку найбільше облюбує український глядач, буде представлена на Міжнародному фестивалі феєрверків, що відбудеться у Каннах наступного року. За попередніми даними, поки що лідирує композиція, яка презентує Німеччину.

Антін БОБИР