Полковнику дали два місяці

Полковнику дали два місяці

На минулому тижні «УМ» повідомляла про затримання 26 серпня в коридорах Генпрокуратури колишнього помічника начальника відділу «К» СБУ Валентина Крижановського, який майже чотири роки перебував у розшуку й навіть устиг отримати російське громадянство. Полковник прийшов до слідчих ГПУ разом з адвокатом, щоб дізнатися, як розслідують його справу, й одразу отримав відповідь: за викликом слідчих терміново прибули бійці ГУБОЗу, які й затримали пана Крижановського спочатку на три доби. Коли ж цей час минув, Генеральна прокуратура, згідно з процедурою, направила до Печерського райсуду столиці подання про обрання запобіжного заходу Валентину Крижановському у вигляді тримання під вартою.

Про податки «забув»

Про податки «забув»

Податківці Голосіївського району столиці виявили чергову фінансову махінацію. Як повідомили «УМ» у прес–службі ДПА у м. Києві, організував оборудку директор київського приватного підприємства «Т», яке займалося оптовою торгівлею сільськогосподарською продукцією. Підприємець К. у деклараціях з ПДВ за 2008—2009 роки відобразив операції з придбання товарів на загальну суму близько 41 мільйона гривень у неіснуючої фірми, адже її свідоцтво платника податків анулювали ще півтора роки тому. Мало цього, псевдофірма давно не існувала за вказаною юридичною адресою, а її банківські рахунки були закриті ще в 2006 році.

Слідчі поза політикою

Слідчі поза політикою

«Цей злочин не має давати нам спати, поки не буде засуджений. Як українець, я дуже хотів би, щоб кримінальна справа за фактом геноциду–Голодомору таки була направлена до Верховного Суду України. І немає значення, яке рішення прийме ООН з цього питання», — сказав генерал–лейтенант СБУ нардеп Григорій Омельченко на «круглому столі» «Злочин геноциду–Голодомору 1932—33 рр. в Україні», що відбувся в Службі безпеки України минулого тижня. Це зібрання провідних експертів–правників у галузі українського та міжнародного права приурочили до Міжнародного дня пам’яті жертв нацизму і сталінізму, який за рішенням Європейського парламенту відзначається щороку 23 серпня. «На часі дати юридичну оцінку злочину Голодомору», — підкреслив голова СБУ Валентин Наливайченко, відкриваючи засідання, і наголосив, що в розгляд кримінальної справи не повинні втручатися політики — ні місцеві, ні закордонні. Григорій Омельченко (рід якого на Полтавщині дуже постраждав у час штучного голоду) переконував, що слідчих не має цікавити, що скажуть про перебіг розслідування в Росії чи США. І що політико–морально–історична оцінка не має ніякого значення для юридичної оцінки і суду.

Всі статті рубрики