Зухвалі та жорстокі

18.08.2009

У неділю поховали 65–річного інкасатора Віктора Сіренка. Чоловік усе життя пропрацював у системі «Укрпошти» і загинув під час пограбування поштового відділення в селі Геронимівка Черкаського району. У нього залишилася дружина та двоє онуків, яких чоловік виховував після смерті доньки.

Напад на інкасатора стався минулої п’ятниці в центрі цього приміського села, котре розташоване від Черкас буквально в кількох кілометрах. Того дня близько дев’ятої години з Черкас на пошту чоловік привіз 282 тисячі гривень, призначених для виплати пенсій у десятьох селах району. Слідом за ним до відділення, як розповіла «УМ» місцева жителька, котра просила не називати її прізвище, забігли двоє молодих чоловіків. Вони були не в масках, але в окулярах. Чоловіки почали погрожувати інкасатору і вимагали віддати їм мішок із грішми. Між невідомими та інкасатором почалася бійка, під час якої один із них вихопив у інкасатора табельний пістолет і двічі вистрелив у нього. Чоловік загинув миттєво.

Вхопивши мішок із пенсією, нападники вибігли з пошти, заскочили в кабіну інкасаторського авто, котре стояло біля відділення. Водій інкасаторської машини змушений був вистрибувати з авто на ходу. З численними переломами його доставили в лікарню. Автомобіль же на повній швидкості помчав у бік населеного пункту Оршанець, де розташований навчальний центр Прикордонних військ України.

Люди в селі розповідають також, що злочинці, коли від’їжджали від пошти, збили на переході місцеву жительку.

Нині в Геронимівському сільському клубі розгорнуто міліцейський штаб, де працює оперативно–розшукова група. У міліції поки ситуацію не коментують. А жителі села стверджують, що правоохоронці прочісують сосновий ліс біля Геронимівки, обходять сільські двори в пошуках свідків надзвичайної події. Уже знайшли інкасаторський фургон, кинутий у лісі неподалік Оршанця.

За фактом зухвалого пограбування порушено кримінальну справу. Також міліція оголосила в розшук високого худорлявого молодика, одягненого у світлу футболку та темні штани. За інформацію про його місцезнаходження правоохоронці обіцяють винагороду 50 тисяч гривень.