НОВИНИ ПЛЮС

13.08.2009

Вибори–2010 — без Черновецького

Мер Києва Леонід Черновецький не збирається брати участь у президентських виборах 2010 року. Про це він заявив учора під час інтернет–конференції на сайті «Ліга.net». «Іти в президенти, не маючи могутньої фракції в парламенті, несерйозно. Це безвідповідально — обіцяти зміни, які я не зможу внести без співпраці з основними політичними гравцями», — пояснив столичний голова і додав: — Спочатку я хочу [зі своїм блоком] пройти у Верховну Раду». За словами мера, у нього «є амбіції змінити країну, Батьківщину Україну», і вони його не залишають. А посада Президента «сьогодні знекровлена останніми рішеннями парламенту і змінами, внесеними в Конституцію, для того, щоб урізати його права».

Ратушняк готується сісти

Мер Ужгорода Сергій Ратушняк повідомив в інтерв’ю виданню «Публічниє люді», що прокуратура мала вчора взяти його під варту. «Рабинович, Пінчук, Яценюк і Фірташ розпорядилися, а Генпрокурор «під козирок» дав вказівку місцевій прокуратурі мене заарештовувати під будь–якими приводами. Вигадувати, затримувати, ламати, калічити, — заявив Ратушняк. — Відповідно до інформації, яку я одержав із надійних джерел, мене сьогодні повинні заарештувати. Вказівка, звісно, усна — письмово вони дати не можуть — бояться».

Як відомо, напередодні прес–служба Генеральної прокуратури повідомила про порушення кримінальної справи стосовно Ратушняка за фактом його хуліганських дій стосовно активістку руху «Фронту змін», після чого Ратушняк зробив багато антисемітських заяв та висловив низку гучних звинувачень на адресу лідера «ФЗ» Арсенія Яценюка.