ЦИТАТИ ТИЖНЯ

07.08.2009

Зіновій Шкутяк,
народний депутат від групи «За Україну!»
— про підготовку до нової сесії ВР:

— Я застерігаю БЮТ і Партію регіонів від того, щоб у цьому році не повторився сценарій 2 вересня 2008–го. Люди потребують не політичної тріскотні, а ефективних рішень в економічній сфері. Маючи проблеми в економіці, займатися політиканством у парламенті — це вершина цинізму. Але, на жаль, БЮТ і ПР більше цікавлять президентські вибори, ніж порятунок економіки.

(Zaua.org)

 

Юлія Тимошенко,
Прем’єр–міністр України
— про покарання всіх причетних до проблем українських банків:

— Будемо порушувати кримінальні справи. Після президентських виборів усі будуть сидіти.

(«Форум»)

 

Дітмар Штюдеманн,
радник Віктора Ющенка, екс–посол Німеччини в Україні
— про імідж України в Європі:

— Відверто кажучи, Україна значною мірою втратила свої обриси в очах Європи. Люди, починаючи від оглядачів і завершуючи політичним олімпом, не розуміють, що тут відбувається і з ким можна говорити, сподіваючись бути почутим. Чим довше ваша еліта займатиметься боротьбою за владу, тим важче це позначатиметься на іміджі України і, тим більше, на її намірах вступити в Євросоюз і НАТО.

(«Лівий берег»)

 

Кирил,
патріарх Московський і всієї Русі (РПЦ)
— про свою спроможність жити й правити на дві країни:

— Я сказав, що взагалі патріарх Московський — для всіх країн, які входять в його юрисдикцію, і він зобов’язаний перебувати не тільки в Москві. Ну і сказав, що якщо українська влада готова мені надати українське громадянство (звісно, при збереженні російського громадянства), я був би дуже щасливий таке громадянство прийняти. Якщо ж Конституція України перешкоджає такій можливості, то я сказав депутатам: може, для патріарха можна зробити виняток?

(«Інтерфакс–Україна»)

 

Митрофан,
архієпископ Білоцерківський і Богуславський, керуючий справами УПЦ МП
— про подвійне громадянство патріарха Кирила:

— Патріарх Кирил казав це жартома. Навіть якщо це не виглядало як жарт, все одно це було як жарт. Адже патріарх — людина знаюча, він чудово розуміє, що ніяких винятків [у Конституції України] бути не може.

(УНІАН)