Камінь та пісня зіллються в єдине

06.08.2009
Камінь та пісня зіллються в єдине

Російський бард Олег Мітяєв виступає на співочих вечорах у Черкасах. (Фото з сайту www.rada.ck.ua.)

Черкаси матимуть свої історії кохання, висічені з каменю. Нині у міському парку Ювілейний над цією темою трудяться чотирнадцять скульпторів не лише з Черкас, а й зі Львова, Києва, а також із Польщі та Вірменії. Усі вони беруть участь у другому міському фестивалі кам’яної скульптури, для якого з Вінницької області привезли 28 кубів білого піщаника. Протягом трьох тижнів на очах у черкащан, котрі полюбляють дихати сосновим повітрям цього мальовничого парку, розташованого на схилах Дніпра, митці вирізатимуть із каменю свої скульптури на тему кохання.

У міській раді кажуть, що вічну тему любові обрали невипадково, оскільки «кохання та любов — це почуття, які не залежать від кризи». Тож черкащанкам буде приємно побачити історії кохання, створені майстрами з каменю. Кращу ж скульптуру і, звісно, переможця фестивалю також оберуть мешканці міста. Для цього в парку вже встановлено спеціальні скриньки, куди до 23 серпня можна буде вкидати свої «бюлетені» для відгуків. Окрім того, упродовж цих днів у Ювілейному проводитимуть майстер–класи для юних черкаських скульпторів.

Цьогорічний фестиваль кам’яної скульптури черкащани поєднали зі співочими вечорами. І це, безперечно, стало родзинкою цьогорічного літа у місті. Першим на літній сцені парку виступив відомий московський бард Олег Мітяєв, який виконав популярні в народі хіти: «Соседка», «Француженка», «Как здорово, что все ми здесь сегодня собрались!», «Давай с тобой поговорим», «Крепитесь, люди! Скоро лето!», «Лето — это маленькая жизнь», а також заспівав свої нові пісні, викликавши море оплесків від вдячних шанувальників. Як зазначив на співочих вечорах сам виконавець, «поєднання краси мистецьких витворів із мелодійними мотивами авторської пісні створюють неперевершену атмосферу справжнього свята душі».

Окрім Олега Мітяєва, на співочих вечорах також виступили акапельний гурт JAZZEX та ф’южн–гітарист із Грузії Темур Квітелашвілі. Перші порадували черкащан сучасними та класичними творами на багатьох мовах, а другий виконав власні твори та шедеври інших авторів в унікальній сучасній обробці. Наступними учасниками співочих вечорів у Черкасах будуть: Вадим Єгоров і Вєста Соляні, дует «Простір музики», популярні російські співаки–барди Костянтин Тарасов, Галина Хомчик, Олександр Городницький, колишній учасник гурту «5’Nizza» Сергій Бабкін та інші.