НОВИНИ ПЛЮС

06.08.2009

Україна — НАТО

Т. в. о. міністра закордонних справ України Володимир Хандогій запевнив нового Генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена, який заступив на посаду 1 серпня, у незмінності курсу України на досягнення критеріїв членства в Альянсі в рамках реалізації першої річної національної програми Україна–НАТО. За повідомленням прес–служби МЗС, у листі до Расмуссена Хандогій також висловив надію на активну підтримку Генсеком євроатлантичних прагнень України.

Справа Гонгадзе: нові адреси

Достовірне джерело в правоохоронних органах підтвердило газеті «Новая»: череп, що ймовірно належить убитому Георгію Гонгадзе, правоохоронці знайшли не біля Сухолісів Білоцерківського району, як повідомляли раніше, а поруч із селом Довгалівське Рокитнянського району Київської області. Крім того, йдеться про цілий череп, а не «фрагменти».

Прес–секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко так прокоментував дії злочинців: «Злочинці (генерал Пукач і троє його спільників, нині вже засуджені) вбили журналіста і закопали біля села Сухоліси. Через кілька днів його труп відрив уже один зловмисник – Пукач – і перевіз у Таращанський ліс. По дорозі. На 136–му кілометрі траси на Таращу, біля села Довгалівське, в лісосмузі він закопав окремо череп».

Проблема Євро–2012

Фінансування заходів щодо підготовки в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року врегульовано. Про це повідомив міністр сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко в інтерв’ю «Радіо «Свобода». За його словами, уряд передбачав вето Президента на закон щодо фінансування Євро–2012 і на попередньому засіданні, ще 29 липня, ухвалив рішення про альтернативний механізм затвердження коштів на інфраструктурні проекти. За словами Павленка, всі посадові особи в державі нині працюють на те, щоб Україна була готова прийняти футбольну першість.

Справа про отруєння Ющенка

Діоксин, яким у 2004 році отруїли кандидата в президенти Віктора Ющенка, було виготовлено в лабораторії. Такий висновок, відштовхуючись від ступеня чистоти речовини, робить у своєму дослідженні британський медичний журнал «Ланцет». Ідеться про найотруйніший варіант діоксину, що містився також у речовині «agent orange», яку американці застосовували для знищення лісів під час війни у В’єтнамі. Водночас дослідження також не дає відповіді, де саме було вироблено діоксин.

Ленін у Житомирі встояв

Учора на сесії Житомирської міської ради готувались до розгляду проекту рішення про знесення пам’ятника Леніну на Соборному майдані. Близько півсотні комуністів пікетували міськраду на знак протесту проти можливого демонтажу. Зрештою, як повідомили «УМ» у міській раді Житомира, це питання зняли з обговорення, «щоб не провалитися», — передбачаючи, що постанова наразі не набере більшості голосів.