Яка ще Грузія? У нас є Кенія!

06.08.2009

У Міністерстві закордонних справ України заявляють про безпідставність звинувачень із боку Росії щодо поставок української зброї в Грузію. Так в.о. першого заступника міністра Юрій Костенко прокоментував обвинувачення свого російського колеги Григорія Карасіна, котрий у коментарі агенції «Інтерфакс» повідомив: «Вважаємо недружньою щодо нас (Росії) позицію, зайняту українським керівництвом у питанні постачань військової техніки в Грузію... Україна фігурує серед найактивніших країн у цьому плані».

Костенко парирує: «Українська сторона вже неодноразово довела безпідставність подібних звинувачень. Твердження про те, ніби Україна є найактивнішим постачальником зброї до Грузії, не відповідає дійсності. Щоб переконатись у цьому, варто лише подивитися дані ООН, доступ до яких є вільним на офіційному сайті цієї організації».

Згідно з даними реєстру звичайного озброєння ООН, у 2008 році Україна продала Грузії всього один танк Т–72, 15 БМП–1, 25 бронетранспортерів і кулемети. Також Україна експортувала зброю в Кенію, Азербайджан, США, Ізраїль, Латвію, Естонію, Німеччину, Велику Британію, Чехію, Австрію, Францію, Люксембург, Нігер, Конго, Південну Африку, Чад.