Гори, токсикомане, ясно!

23.07.2009

Бензин може бути не лише пальним, а й «психоактивною речовиною», тобто забавкою для всіляких токсикоманів. Про це пам’ятав пильний працівник поліції австралійського міста Перт, коли побачив на вулиці чолов’ягу, котрий ішов вулицею і якось аж надто дбайливо тримав пляшку з–під апельсинового соку, наповнену бензином, та ще й бавився при цьому запальничкою. Поліцейський вирішив затримати підозрілого типа. Той не надто охоче пішов на співпрацю з правоохоронцем, тож поліціянт застосував електрошокер.

Як повідомляє канал «Скай ньюз», після цього сталося непередбачуване: перехожий запалав, мов свічка. Пізніше з’ясувалося, що «погорів» 36–річний Рональд Мітчелл, а його одяг був просякнутий парами бензину.

Щоб урятувати Мітчелла, поліцейський повалив його на землю і почав збивати полум’я руками. І досить швидко впорався з вогнем. Принаймні Рональд отримав опіки тільки десяти відсотків поверхні тіла.

Зараз Мітчелл перебуває в лікарні і... чекає суду. Йому висунули обвинувачення у вчиненні опору при арешті та зберіганні й застосуванні «запалювальної психоактивної рідини». Мітчеллова сестра підтвердила, що Рональд — справді токсикоман і давно захоплюється вдиханням парів бензину.

А проти пильного охоронця порядку не застосовуватимуть жодних дисциплінарних заходів — він діяв правильно.