А купу після себе прибрав?

А купу після себе прибрав?

У сезон літніх відпусток більшість доріг, якими пересуваються відпочивальники, ведуть до моря. А до найтеплішого й, що дуже важливо нині, «найдешевшого» Азовського моря прямують, складається враження, навіть навпростець і бездоріжжям. Шкода тільки, що в донедавна збережених тут диких куточках природи пляжники поводяться по–дикунськи. Приміром, влітку дуже потерпає від навали туристів, які мають звичку залишати після себе гори сміття, Білосарайська коса на Азовському узбережжі. Ця унікальна природна зона є улюбленим місцем відпочинку, але, на жаль, перетворюється на сміттєзвалище.

Хто тут найліпший ґазда?

Хто тут найліпший ґазда?

Акція має визначити найкращого господаря приватної садиби в районах міста. Як повідомили «УМ» організатори конкурсу з міської ради, переможцем може стати кожен власник «окультуреного» палісадника, адже «належний вигляд обійстя залежить не від статків господаря, а від його бажання зробити кращою власну територію». За словами куратора «змагань», директора КП «Адміністративно–технічне управління» Інни Свистун, захід проводиться, аби нагадати мешканцям так званого «приватного сектору», що їхні володіння є невід’ємною частиною міста і становлять неабияку цінність для розмаїття міського ландшафту.

Лушпиння нас зігріє

Лушпиння нас зігріє

Наші люди без російського газу не пропадуть. Оригінальний вихід із ситуації, коли «голубий вогник» «тисне» на кишеню, знайшли на Черкащині. У місті Катеринопіль почали виробляти «пахучі» біобрикети. Виготовляють їх із лушпиння соняшнику. Екологічно чиста продукція вже припала до душі споживачам.

Сила з граніту

Сила з граніту

На 110–ту річницю з дня народження Івана Фірцака (Кротона) в центрі села Білки відкриють давноочікуваний монумент цьому легендарному закарпатцю. Прозваний у народі Іваном Силою, білківський силач виступав у 64 країнах світу, дивуючи всіх міццю свого тіла й духу. На жаль, за радянської влади відомий спортсмен та циркач перебував у тіні. Причиною було те, що його старший син Іван, чемпіон України з боксу, відсидів у концтаборах за створення в рідному селі осередку ОУН.

Всі статті рубрики