Екологічний похід Президента

Екологічний похід Президента

Сьогоднішнє підкорення Говерли, присвячене 19–й річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України, що традиційно відбудеться за участю глави держави, має завершитися красиво. Непримиренні захисники Карпат зазвичай противляться велелюдним політизованим акціям на найвищій вітчизняній вершині, під час яких патріотичний ентузіазм її підкорювачів не завжди супроводжується екологічною етикою. Щоправда, сміттям маківку української Фудзіями поповнюють не тільки учасники масових акцій, а й неорганізовані туристи, котрі деруться туди впродовж цілого року. Щоб там як, а нині організатори сходження, врахувавши уроки минулого, сподіваються на «чистий фініш».

Перемога Вікторії

Перемога Вікторії

За Вікторію Мамонтову боролися майже десять років. Нарешті всі, хто був причетний до цього, а особливо старенька мати Віки, можуть святкувати перемогу. Засуджену до страти українку помилував король Таїланду. Більше того, з дня на день Вікторія повернеться додому.

Таємниці Гвардійського «двору»

Таємниці Гвардійського «двору»

Сьогодні, як відомо, морська авіація ЧФ базується в Криму у двох місцях–селищах–гарнізонах: Кача (Севастопольський регіон) і Гвардійське, що неподалік Сімферополя. Головний же повітряний «кулак» чорноморців зосереджений у Гвардійському. До середини 90–х років минулого століття тут базувався один з авіаполків тутешньої дивізії дальніх ракетоносіїв Ту–22. Перед поділом і скороченням Чорноморського флоту його змінив 43–й окремий морський штурмовий полк на стареньких Су–17 . У 1999 році «сімнадцяті» замінили більш потужними фронтовими бомбардувальниками Су–24, до слова, теж «не першої свіжості».

Спочатку — почуття, а потім — казка

Спочатку — почуття, а потім — казка

Уже 54й раз київські зеленбудівці продемонструють своє вміння прикрашати ландшафт та побавлять глядачів традиційною виставкою квітів. Як розповіли кореспонденту «УМ» у пресслужбі «Київзеленбуду», це буде не звичайна демонстрація рослин, а справжнє квіткове шоу.

За «мажора» — наганяй!

За «мажора» — наганяй!

Вітчизняні правоохоронці всіляко намагаються «відмазати» від відповідальності за криваві аварії синків «сильних світу цього». Минув лише тиждень відтоді, як Приморський суд Одеси закрив резонансну «справу «мажора» Фелікса Петросяна, сина екс­голови облради, який узимку протаранив 11 автівок (тоді загинула одна людина, чимало інших отримали травми), як подібна «справедливість» була застосована у Харкові.

Ласо для «Деметри»

Ласо для «Деметри»

Уже багато років вітчизняні археологічні експедиції на території густо нашпигованого минувшиною Керченського півострова працюють за рахунок позабюджетних коштів. Зокрема, на гранти місцевого благодійного фонду «Деметра» ( його засновник — відомий російський фізик­ядерник, уродженець Керчі академік В’ячеслав Письменний дав «УМ» екслюзивне інтерв’ю) будується новий корпус Керченського історико­культурного заповідника. На кошти цього ж фонду наразі працює і експедиція Кримського відділення Інституту східнознавства НАНУ під орудою професора Олександра Айбабіна.

Стережіться міліції, діти

Стережіться міліції, діти

Про цей дикий випадок, що стався ще 4 липня, пресі стало відомо лише зараз. Як повідомляє медіа­група «Об’єктив» із посиланням на власні джерела в правоохоронних органах, начальник Вовчанського міського управління міліції В’ячеслав Гармаш погрожував фізичною розправою рятувальнику однієї з баз відпочинку.

Не у візі справа

Не у візі справа

Конфлікт між грецьким посольством та українкою Валентиною Малей вичерпано. Про це повідомив журналістам у Брюсселі заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв. «Посол прийняв нашу громадянку, і, як мене поінформували, у достатньо конструктивний спосіб конфліктну ситуацію було вичерпано», — каже заступник міністра закордонних справ. Посадовець додав, що цей приклад вкотре засвідчив необхідність лібералізації візового режиму для українців. «Ми разом: і Україна, і Греція, і європейські партнери — маємо винести з цього конкретного прикладу уроки», — вважає Костянтин Єлісєєв.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тарифи доросли до Кабміну

Тарифи доросли до Кабміну

Досвід спілкування мера Києва Леоніда Черновецького з вищими за рангом посадовцями (зокрема, Президентом України, який уже скасовував своїми указами підвищення квартирних тарифів) доводить, що на думку «згори» столичному голові в принципі начхати. Проте спробу приборкати космічні ціни вчора здійснив також і Кабінет Міністрів: на порядку денному уряду було питання нових платіжок, які кияни справно отримують після 1 липня — з розцінками на послуги ЖКГ, вдвічі більшими за попередні.

Всі статті рубрики