НОВИНИ ПЛЮС

17.07.2009

Перемога Єханурова постфактум

Перший заступник голови секретаріату Президента Юрій Єхануров заявив, що довів у судовому порядку безпідставність звинувачень на свою адресу, які послужили причиною для його відставки з посади міністра оборони. Єхануров учора повідомив пресі, що хоча суд і визнав право Верховної Ради звільняти міністра без подання Президента, але висловив зауваження до мотивувальної частини парламентського рішення. За словами Єханурова, у постанові суду визначено, що «суд не погоджується з позицією представника Верховної Ради, що позивача звільнено за зловживання, зазначені в акті Головного Контрольно–ревізійного управління». Суд зазначив, що «ці відомості станом на день прийняття оскаржуваної постанови не знайшли свого підтвердження під час перевірки Генеральної прокуратури», тому «питання звільнення міністра оборони носить винятково політичний характер і з виконанням позивачем своїх обов’язків на посаді міністра оборони не пов’язане».

Єхануров закликав Юлію Тимошенко вибачитися перед ним, бо вона «збрехала тричі», а керівника ГоловКРУ Миколу Сивульського — звільнити.

Тим часом Микола Сивульський заявив на прес–конференції, що перевірка Міністерства оборони не мала політичних мотивів. «Ми не є політичним органом, ми орган, який перевіряє законність фінансових операцій», — заявив Сивульський, додавши, що всі звинувачення є обґрунтованими.

Тимошенко в Кореї

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко здійснила візит до Південної Кореї, де зустрілася з президентом країни Лі Мйон Баком, прем’єром Хан Си Су, представниками ділових кіл. Під час зустрічі з представниками бізнесу ЮВТ заявила, що Кабмін розраховує на співпрацю у сфері енергетики (зокрема, виробленні та транспортуванні енергії, впровадженні енергозберігаючих технологій, залученні відновлювальних джерел енергії, видобутку нафти і газу), а також розвитку інфраструктури та логістики в аграрному секторі. Прем’єр–міністр обіцяла, що в уряді буде створено спеціальну групу сприяння корейським інвесторам. За участі прем’єр–міністрів було підписано низку угод про співпрацю між відомствами та інститутами двох держав, крім того, пані Юлії продемонстрували новинки високих технологій.