Олігарх уже не «нон ґрата»

09.07.2009

Відомого російського олігарха, уродженця Запоріжжя Костянтина Григоришина відтепер знову можна побачити в Україні, де він має чимало бізнес–проектів. Донедавна нев’їзного бізнесмена вже двічі бачили у Києві впродовж останніх двох тижнів, повідомляє сайт «Українська правда» з посиланням на власні джерела. Перебування на території України для Григоришина знову стало можливим після того, як Служба безпеки скасувала власну заборону щодо олігарха.

Річ у тім, що в червні цього року право на в’їзд до України пан Григоришин отримав унаслідок відповідного рішення Апеляційного адміністративного суду Києва. Феміда визнала незаконним попереднє рішення СБУ про заборону Григоришину в’їзду до України впродовж п’яти років. Також суд першої інстанції скасував постанову про заборону на в’їзд Григоришину, підписану в грудні 2008 року тодішнім заступником глави СБУ Тиберієм Дурдинцем. Нагадаємо, що самого пана Дурдинця в червні було відправлено у відставку, і нині він перебуває у розшуку.

Незважаючи на рішення суду, на Володимирській, 33 нібито винесли повторну постанову СБУ про заборону в’їзду для Григоришина в Україну до 2014 року, але одразу відкликали це рішення. Підтверджень або спростувань цій інформації у СБУ не надають.

Нагадаємо, що раніше пану Григоришину спецслужба забороняла в’їзд у зв’язку з начебто організацією ним низки рейдерських захоплень стратегічно важливих державних підприємств в енергетичній галузі. Також Григоришин відомий як «меценат» українських «червоних» та бізнес–суперник Григорія Суркіса.