Вирубали сквер, а «посадять» готель

02.07.2009

Наша газета розповідала про перипетії навколо початку будівництва готелю у Калінінському районі Донецька, поблизу міського Палацу дитячої та юнацької творчості. У сквері імені 30річчя Перемоги звели високий паркан, за яким відразу зацюкали сокири: тут мерщій почали вирубувати дерева, колись висаджені ветеранами війни. Найпершими проти перетворення зеленої зони на будівельний майданчик виступили батьки дітей, які навчаються в Палаці творчості. А під час пікетування приміщення міської ради до парадного під’їзду донеччани принесли не тільки різноманітні гасла, а й дрова, які залишилися від розкішного скверу.

 

«Батьки міста» тоді виявилися зговірливими як ніколи. Сесія міської ради майже одностайно проголосувала за тимчасове припинення всіх робіт у сквері і створила спеціальну комісію для перевірки законності початку будівництва. До пікетувальників вийшов секретар Донецької міськради Микола Левченко і пообіцяв, що міська влада не дозволить сплюндрувати симпатичний сквер. А міський голова Олександр Лук’яченко пообіцяв особисто звернутися до прокуратури, аби правоохоронці теж провели відповідну перевірку і належно оцінили дії тих посадових осіб, які дали дозвіл на знищення зеленої зони.

На червневій сесії Донецької міської ради депутати та керівники міста нарешті розставили всі крапки над «і» — готель у сквері імені 30річчя Перемоги таки буде зведено. Щоправда, площу новобудови вирішили зменшити аж уп’ятеро. «Інвестор радикально переробив проект і зменшив в п’ять разів площу забудови, — розповів секретар міськради Микола Левченко. — Також ми домовилися, що територія, яку передали під готель, буде територією загального користування і утримуватиметься за рахунок інвестора. Це буде реалізовано на прикладі готелю «Вікторія», де у відкритому парку для всіх навели порядок, і утримує його власник готелю».

Також міська рада прийняла рішення підготувати документи земельного відведення для Палацу дитячої та юнацької творчості, згідно з якими сквер залишиться у власності Палацу і будьякі будівельні роботи в парковій зоні заборонені. Окрім, звичайно, згаданого готелю, після зведення якого паркова зона, переконані донеччани, залишиться тільки у спогадах.