«НУ» й ренесанс

«НУ» й ренесанс

Марно білки зі столичного парку біля КПІ, побачивши велике скупчення народу, стрибали біля алей, сподіваючись на пригощення. Заклопотаним політикам, які прямували до палацу культури політеху, було не до знайомства з місцевою фауною. Вбрані як на свято, делегати VII з’їзду партії «Народний союз «Наша Україна» мали зовсім не святковий настрій. «У нас в області працівникам виконкому зар­плату вже п’ять місяців не платять — працюємо фактично на громадських засадах», — скаржилися одне одному представники різних осередків. Констатували, що якщо і є позитивні зміни, спричинені змінами в керівних органах партії, то дійшли вони ще далеко не до всіх «нашоукраїнських» глибинок. «Сьогодні буде Президент, він скаже, що робити далі», — на присутність свого лідера партійці покладали великі надії.
Оглядачі й прогнозисти, у свою чергу, очікували, що на цьому з’їзді партія висуне Віктора Ющенка на другий президентський термін. Також від «Нашої України» чекали рішення про вихід партійних нардепів із парламентської коаліції та, можливо, партійних міністрів — з уряду.
Резолюцію з наказом своїм представникам у парламенті вийти з більшості з’їзд і справді ухвалив. Щодо іншого, то голова ради партії Віра Ульянченко одразу попередила: міністрів відкликати не будуть, адже тільки завдяки їм у Кабінеті Міністрів «звучить український голос». Про висунення Ющенка в президенти теж не йшлося, натомість партія іншою резолюцією закликала... не балотуватися Юлію Тимошенко. Ще одним помітним рішенням з’їзду стало повернення до старої назви — викинувши нагромадження слів «Народний союз...», партія знову називатиметься просто «Наша Україна». Журналісти зітхнули з полегшенням: про плутанину в абревіатурах — партійній НСНУ та фракційній «НУНС» («Наша Україна — Народна самооборона») — нарешті можна забути. Натомість розмови про ймовірне повернення і до старої символіки так і залишилися розмовами — про відмову від підкови зі знаком оклику на помаранчевому тлі наразі не йшлося.

Міністри — поза чергою

Міністри — поза чергою

Cьогодні народні депутати збираються на позачергове засідання. Відповідну ініціативу виявив Блок Юлії Тимошенко: для того, щоб Голова Верховної Ради Володимир Литвин скликав засідання, депутати зібрали 151 підпис. Напад трудоголізму пояснити легко: Кабінет Міністрів на чолі з Юлією Тимошенко хоче провести ротації в уряді.

Нема ні милості, ні совісті

Нема ні милості, ні совісті

Справа про загибель мешканця Кіровоградщини Вале­рія Олійника, чия смерть настала за поки не з’ясованих обставин у Голованівському районі неподалік мисливського угіддя депутата з БЮТ Віктора Лозинського, вже спричинила низку не лише арештів, а й відставок. На з’їзді «Нашої України» Президент Віктор Ющенко повідомив, що підписав укази про звільнення з посад глави Голованівської райадміністрацїі Ми­хайла Крижанівського та Кіровоградської обладміністрації Василя Моцного. Останній уже висловив намір оскаржити такий указ у суді, інформує Pro.UA, адже для звільнення мало б надійти подання уряду.

Всі статті рубрики