НОВИНИ ПЛЮС

20.06.2009

Новий посол Росії — чорнявий

У Москві вже визначилися з кандидатурою посла в Україні. Про це заявив Віктор Черномирдін, який залишає посаду посла амбасадора. «Україна не буде без російського посла — звичайно ж, визначилися», — зазначив Черномирдіна. Він уточнив, що йдеться не про заступника міністра закордонних справ Григорія Карасіна, якого пророкували на вакантний пост. За його словами, новий посол — «чорнявий, симпатичний, молодий, нормальний».

Вето на «пивний» закон

Президент застосував право вето до бюджетних змін, які передбачали збільшення акцизу на пиво, і направив його зі своїми зауваженнями до Верховної Ради. Віктор Ющенко зазначає, що головна причина відхилення закону, — той факт, що він передбачав виділення додаткових коштів на діяльність Верховної Ради. «Нелогічно, неморально і неправильно підвищувати на 100 мільйонів гривень видатки на утримання Верховної Ради», — пояснив Президент.

Медведчука підозрюють у шпигунстві?

Прослуховування телефонів Віктора Медведчука здійснюється під приводом його можливого шпигунства на користь Росії. Про це написала газета «Коммєрсант–Україна», реагуючи на звернення Медведчука до Генпрокурора з проханням порушити кримінальну справу щодо посадових осіб Служби безпеки України, які, на думку екс–лідера СДПУ(о), сфальсифікували докази для порушення кримінальної справи щодо державної зради. За даними «Коммєрсанта», йдеться про справи контррозвідувального захисту, одна з яких значиться під агентурною назвою «Патріот» (щодо Медведчука), а інша має титул «Зв’язківець» (щодо Медведчукового помічника Мартинова).

Пояснення аварії з сином Герман

Причиною аварії, в якій загинув син народної депутатки Ганни Герман, за попередніми даними, стало значне перевищення швидкості водієм автомобіля БМВ–335, у салоні якого перебував загиблий Роман Герман. «Попередня експертиза показала, що задній міст вантажівки, в яку врізався автомобіль БМВ по ходу руху, вилетів від удару. Це свідчить, що швидкість легковика була понад 150 км/год. Однак остаточні причини ДТП будуть названі після завершення слідства», — заявив, за повідомленням УНІАН, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Водночас, за словами глави МВС, аналізи крові учасників ДТП — Романа Германа та двох водіїв — засвідчили, що жоден із них не перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Робота над реєстром виборців

Центральна виборча комісія та Міністерство внутрішніх справ уже виявили у базі реєстру виборців 600 тисяч «двійників» і 155 тисяч осіб, яких включено по кілька разів, і ця робота триває, розповів журналістам міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. До вересня органи ведення реєстру займатимуться первинним уточненням бази даних. Для коригування інформації вони використовують відомості низки органів, у тому числі МВС.