Жодного кроку без мами

30.05.2009

Материнська турбота не має меж, але інколи стає навіть безмежною. 53–річна британка Рейчел Уайлдер із містечка Воллінфорт у графстві Оксфоршир вирішила, що варто пильно стежити за пересуванням свого 19–річного сина Гаррі, який відбув із друзями в подорож Австралією, Таїландом та Південно–Африканською Республікою. Вона спорядила його GPS–пристроєм для постійного встановлення точного місцяперебування через супутникове стеження. Таким чином, жінка може встановлювати місцезнаходження сина з точністю до трьох метрів. За допомогою викладених в інтернеті карт вона точно знає, на якій вулиці чи в якому будинку перебуває на даний час син.

«Я не знаю, чи є в Австралії небезпечні вулиці, але коли він забрів у Бангкоку в небезпечний квартал, то я відразу зателефонувала йому і наказала забиратися звідти», — говорить Рейчел Уайл­дер.

GPS–пристрій розміром із кредитну картку розробив дядько хлопця, 65–річний інженер Девід Клейтон. Він запатентував прилад і два роки тому випустив на ринок. Він призначений для контролю за місцем перебування дітей, неповносправних чи людей із розсіяним склерозом. 19–річний Гаррі також не скаржиться, що має його на собі: «Коли я не хочу, щоб мама знала, де я, то залишаю його в автомобілі. Але часом мені приємно усвідомлювати, що про мене турбуються».