НОВИНИ ПЛЮС

27.05.2009

Команда Балоги звільняється

Президент України звільнив із посади заступника глави секретаріату Президента Ігоря Пукшина. Чиновник добровільно подав у відставку, заявивши, що не може працювати в СП за нового глави.

Київщина без Пустовойтенка

Президент України не призначатиме «губернатором» Київщини Валерія Пустовойтенка. Нагадаємо, відповідну кандидатуру подав Кабінет Міністрів. «Не можна підтримати цю кандидатуру з правових підстав. Це людина, яка є на пенсії і яка не є держслужбовцем», — пояснив учора Віктор Ющенко під час візиту на Житомирщину.

Приватизація

Віктор Ющенко визнав таким, що втратив чинність, указ Президента про зупинення дії окремих положень розпорядження Кабінету Міністрів від 3 грудня 2008. Цим розпорядженням Кабінет Міністрів передбачав проведення в цьому році продажу Науково–дослідного інституту атомного та енергетичного насособудування, Київського заводу автоматики імені Петровського, «Турбоатому», Феодосійської суднобудівної компанії «Море», Мукачівського заводу «Точприлад», «Дніпроенерго», «Донбасенерго», «Західенерго», «Центренерго», а також підготовку до продажу Херсонського державного заводу «Палада» та Криворізького гірничозбагачувального комбінату окислених руд. Видавши указ, Президент автоматично оскаржив розпорядження уряду до Конституційного Суду. Однак місяць тому КС відмовив у відкритті провадження.