Джемма на «Перевалі»

20.05.2009
Джемма на «Перевалі»

Джемма Атертон.

Шанувальники знаменитого роману Емілі Бронте «Грозовий перевал» нарешті можуть зітхнути спокійно: зйомки давно заанонсованого Голлівудом фільму на тему бурхливого кохання Кеті і Хіткліффа ось–ось розпочнуться. Власне, студія Ecosse Films обіцяла взятися до роботи над новою кіноваріацією «Перевалу» ще минулого року, але виникли несподівані перешкоди. Наталі Портман, яка вже майже підписала контракт на зйомки у головній жіночій ролі, несподівано відмовилася. Пояснила це тим, що не може викроїти час із насиченого знімального графіка. Продюсери були просто шоковані цим рішенням, оскільки початок зйомок довелося відкласти фактично на рік.

Але днями кіностудія оприлюднила радісну новину: актрису на головну роль знайшли. Закохану в шаленого Хіткліффа красуню Кеті зіграє англійська кінозірка Джемма Атертон. Разом із головною актрисою майже повністю помінялася й знімальна група: пару Джеммі складе не Майкл Фассбендер, який мав зіграти Хіткліффа для Кеті–Портман, а 21–річний Ед Вествік. І режисером, замість прогнозованого Джона Майбері, стане автор «Дівчини з перлинною сережкою» Пітер Веббер.

Якщо для Еда, досі відомого переважно з телесеріалів, ця роль має стати першим проривом у великому кіно, то Джеммі до широкого екрана не звикати. Хоча досі вона грала переважно в молодіжних комедіях. А в «дорослу» фатальну жінку останнього епізоду «бондіани» — «Квант милосердя» — перевтілювалася буквально на кілька епізодів (її героїня швидко, хоч і красиво, загинула). Зате на зйомках цього фільму 23–річна актриса знайшла своє кохання — тепер вона зустрічається з дублером Деніела Крейга.

Наразі Джемма знімається у фільмі «Битва титанів» Луї Летер’є, але дуже тішиться з того, що її запросили на головну роль у такому серйозному фільмі, як «Грозовий перевал». Адже цей роман — класика англійської літератури. «Це вам не чергова соплива мелодрама, а потужна й щемлива історія кохання», — каже Пітер Веббер, і з ним складно не погодитися.