НОВИНИ ПЛЮС

19.05.2009

Відділ кадрів

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про звільнення Володимира Новицького з посади міністра промислової політики. Авторами проекту постанови є депутати від Партії регіонів Микола Азаров та Юрій Бойко. Раніше на міністра було складено адміністративний протокол про корупцію. «Встановлено, що державний службовець, використовуючи своє посадове становище, поза порядком, передбаченим процесуальним законодавством, намагався вплинути на суд під час здійснення правосуддя», — повідомляла СБУ.

Ющенко хоче до Папи

Президент України має намір здійснити поїздку до Ватикану. Указ про підготовку відповідного візиту оприлюднено на сайті глави держави. Віктор Ющенко доручив затвердити план заходів з підготовки офіційного візиту, водночас дати візиту не зазначені.

Президент підпише «гральний» закон?

Віктор Ющенко спочатку проведе консультації з фахівцями, але загалом готовий підписати ухвалений Верховною Радою закон про заборону грального бізнесу, хоча він «принизливий і відсуває нас від вирішення суті питання». За словами Президента, заборона грального бізнесу призведе до того, що ці розваги стануть підпільними: «Ми вганяємо їх у тінь, де процвітатиме корупція».

Партактив

Президія «Єдиного центру» виключила голову Севастопольської міськдержадміністрації Сергія Куніцина з лав партії. Відповідне рішення ухвалили після розгляду інформації про грубі порушення Куніциним положень статуту «ЄЦ».