Добрий данець, злий британець

19.05.2009

Із нагоди недавнього Дня Європи на заході континенту організували цікаве соціологічне опитування: яка європейська нація є найбільш «злостивою», а яка — «найдобріша». Дослідження провела компанія 72 Point на замовлення супутникового телеканалу Gold. Як виявилося, «найзлішими» європейцями є британці, а «найдобрішими» — мешканці Данії.

Соціологія показала, що пересічний британець злиться чотири рази на день. Тоді як данці відчувають злість у середньому лише один раз на десять днів! При цьому італійці зляться по сім разів на два дні, французи — тричі на день, німці — приблизно по п’ять разів за два дні.

Що стосується причин роздратування, то мешканців Туманного Альбіону найлегше розсердити, спробувавши пройти кудись без черги. На другому місці в рейтингу дратівливих факторів для британців стоять затори на дорогах, на третьому — погане обслуговування в магазинах.

Італійців найбільше зачіпають невмілі водії, а французів — не найкраща якість їжі та обслуговування в ресторанах. Шведів і норвежців найсильніше дратує... висміювання їх представниками інших країн.

Можна лише уявити, які показники були б отримані, якби опитування провели в Україні. Адже в нас і черги довгі й нахабні, і сервіс поганий, і на дорогах стосунки значно гірші, ніж у ЄС...