Анна російська, благодійниця американська

19.05.2009
Анна російська, благодійниця американська

Анна Курникова .

Колишня російська тенісистка Анна Курникова після виходу «на пенсію» вирішила зайнятися благодійністю. Зручно: і добрі справи робиш, і у світській хроніці світишся. Днями Курні повідомила, що стане зіркою–промоутером загальноамериканської дитячої організації «Клуб хлопчиків і дівчаток» (Boys and Girls Club). Мета цього утворення — сприяти «зростанню фізичної й комунікативної активності дітей».

Після того як Аню запросили стати «обличчям» і натхненницею клубу, вона зрозуміла, що знайшла нове покликання. Але водночас засмутилася, бо дехто з її фанатів не оцінив такої зміни іміджу сексапільної кралі.

«Людей шокують несподівані зміни, — пояснює цей феномен Курникова. — Але насправді я зацікавилася «Клубом хлопчиків і дівчаток» давно, ще у 2004 році, просто ніяк цього не афішувала. І відвідувала їхні конференції та зібрання ледве що не інкогніто. Спілкувалася з батьками дітей, які, мабуть, спершу сприймали мене як «ту блондинку в бікіні». А потім, коли пізнали ближче, побачили мене в новому світлі».

Але перекваліфікація подружки Енріке Іглесіаса в добру самаритянку не заважає їй дбати й про власні інтереси. Днями Анну запросили виступити на церемонії відкриття літнього студентського балу в Оксфорді. Вона погодилася, але запросила такий гонорар, що студенти були змушені відмовитися від її послуг. Росіянка вимагала 2,5 тисячі фунтів (майже 4 тисячі доларів) за невелику промову. І це при тому, що більшість із решти запрошених знаменитостей (скажімо, актор Мартін Шин) погодилися виступити взагалі безкоштовно. Курні ж вимагала компенсувати їй ще й витрати за переліт бізнес–класом із Маямі, де вони живуть разом з Іглесіасом, кімнату в п’ятизірковому готелі, трансфер на автомобілі з шофером з аеропорту, ще й проживання і харчування двох її асистентів. Тож студентам довелося відмовитися від послуг примхливої зірки.