Подолянам — від братів

16.05.2009
Подолянам — від братів

Можливо, що з цих хлопців виростуть нові чемпіони світу. (Фото прес–служби Фонду братів Кличків.)

Днями у Хмельницькому відбулося урочисте відкриття нового спортзалу для занять боксом, реконструйованого та оснащеного сучасним спортивним обладнанням у рамках програми «Спортивну Україну будуємо разом». Таким чином організатори соціального проекту, Фонд братів Кличків та їхні партнери, серед яких є чимало упізнаваних комерційних брендів, продовжують інвестувати спортивну інфраструктуру України. Цього року вони започаткували вже два спортивні об’єкти. Раніше, у 2007–му, відбулося відкриття оновлених центрів у місті Немирів Вінницької області. Нещодавно, у квітні, така ж подія відбулася в Переяславі–Хмельницькому на Київщині.

Як повідомляє прес–служба Фонду братів Кличків, одним із чотирьох переможців всеукраїнського конкурсу, що вибороли своє право на реконструкцію серед 40 претендентів у рамках програми, став спортивно–культурний центр «Плоскирів» у Хмельницькому. У його стінах працюють тренери, які мають багатий досвід роботи та визначні професійні досягнення. «Плоскирів» пропонує всім охочим займатися спортом і фізично вдосконалюватися безкоштовно. Завдяки програмі «Спортивну Україну будуємо разом», спорт­комплекс швидко відремонтували, тут з’явився професійний ринг, новий інвентар. Відтепер боксерська зала запрошує всіх бажаючих.

«Найдорожче, що є в людини, — здоров’я. Сьогодні через різні причини спорт перестав бути доступним задоволенням для кожного громадянина, оскільки не всі можуть дозволити собі відвідувати сучасні фітнес–центри та спортивні секції», — констатує Віталій Кличко. Один з організаторів проекту переконує, що й надалі оновлюватиме спортивну інфраструктуру в регіонах України. «Ми докладаємо максимум зусиль, аби спорт був доступний кожному, незважаючи на місце проживання, статки та вік», — каже український чемпіон–«супертяж», який особисто прибув на відкриття оновленого центру.

 

ДОВІДКА «УМ»

Соціальна програма «Спортивну Україну будуємо разом», що стартувала у 2007 році, покликана зробити спорт більш доступним для українців, незалежно від місця проживання, віку та статку. Задля реалізації свого проекту Фонд Кличків та їхні партнери інвестували на ремонт п’яти спортивних залів, відібраних у результаті конкурсу, вже близько двох мільйонів гривень. Головними критеріями відбору об’єктів стали загальноміська значимість залу, його доступність для всіх бажаючих городян та можливість безкоштовного відвідування.