НОВИНИ ПЛЮС

08.05.2009

Здоров’я Президента

Стан здоров’я Віктора Ющенка добрий, і він фізично готовий узяти активну участь у виборчій президентській кампанії. Про це заявив особистий лікар глави держави Ростислав Валіхновський в інтерв’ю газеті «Ізвєстія в Україні». «Ви знаєте, я сумую через те, що лікарі дедалі менше потрібні Президенту, і тому він із ними дедалі рідше зустрічається. І водночас радію: він настільки здоровий, що ми йому вже не потрібні», — сказав Валіхновський. За словами лікаря, медикам удалося вивести з організму Президента 95% діоксину.

Контроль із Москви

Прем’єр–міністр РФ Володимир Путін провів телефонну розмову з Юлією Тимошенко. Він привітав українську колегу з Днем Перемоги, а також обговорив розвиток торговельно–економічної співпраці двох країн у рамках реалізації рішень, досягнутих під час нещодавнього засідання комітету з економічного співробітництва. Телефонна розмова відбулася за ініціативою російської сторони, повідомила РІА «Новості». Розмова відбулася невдовзі після того, як у секретаріаті Президента України заявили про можливість догани Тимошенко за те, що вона не доповіла главі держави про підсумок переговорів із Путіним.

Партактив

В Україні зареєстровано 169–ту партію — «Наш дім». Керівником партії обрано 23–річну Мар’яну Гедз, повідомила прес–служба Міністерства юстиції.

«ЄЦ» рубає вікно в Європу

Партія «Єдиний центр» розпочала акцію «Вікно в Європу». Вона пройшла біля посольств та консульств країн Євросоюзу, а також на головних площах міст. «ЄЦ» виступив проти дискримінаційної візової політики країн ЄС щодо українців і поставив вимогу спростити процедуру отримання віз. Зокрема, партія вимагає зняти візові збори для всіх категорій громадян України, запровадити безвізовий в’їзд для «привілейованих» категорій громадян (журналістів, студентів, науковців, бізнесменів тощо)

Тим часом посли Польщі та Угорщини Яцек Ключковський і Андраш Баршонь висловили подив акцією «Єдиного центру». За словами Ключковського, для скасування візового режиму Україні слід побороти ділків, які фальсифікують документи задля отримання віз. «Ми знаємо, де фальсифікуються документи, чому там не проходять демонстрації, у Львові? Ми не один раз зверталися до Львівської влади і показували — тут фальсифікують документи», — сказав Ключковський. За словами посла, також слід переконатися у тому, що скасування віз не призведе до потоку нелегальних мігрантів.