Рим і мідні труби

07.05.2009

Успішно триває римський турнір серії WTA із призовим фондом у 2 млн. євро для молодшої з сестер Бондаренко. Катерина пробилася вже до третього раунду, здолавши почергово італійку Роберту Вінчі (6:3; 7:6) та французку Еліз Корне (6:4, 6:1), «сіяну» тут під 13–м номером. Минулого року саме Корне була фіналісткою жіночого розряду на цьому турнірі, тож успіх Каті приємний подвійно.

Менш вдало з’їздила до Риму решта наших співвітчизниць. Вікторія Кутузова взагалі не пробилася через кваліфікаційне сито, Марії Коритцевій це вдалося, проте вже на старті основної сітки вона не встояла проти спортсменки з Чехії Люсі Шафаржової — 6:7, 2:6. І взагалі незбагненно, що сталося з Оленою Бондаренко, яка ганебно вибула після першої ж зустрічі. Жереб звів її з полькою Агнешкою Радванською, «сіяною» тут десятою, і сусідка відверто познущалася з українки — 0:6, 1:6. Саме Олена наразі має найвищий рейтинг WTA з–поміж українок — 41–й, тоді як Катерина — 61–ша.

У парному розряді сестри Бондаренко на старті виграли в італійок Еррані/Кнапп — 4:6, 7:6, 10:3. Марія Коритцева у парі з білорускою Тетяною Пучек поступилася тайвансько–китайському дуету Се/Пен — 6:7, 5:7.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Подав у відставку віце–президент Федерації тенісу України, спонсор сестер Бондаренко Юрій Сапронов. Саме з діяльністю цього харківського функціонера пов’язують останні успіхи великого тенісу в Україні. Причиною такого кроку став протест Сапронова проти державної політики підтримки тенісу, а якщо точніше, то проти її відсутності.