НОВИНИ ПЛЮС

06.05.2009

Спокійний Першотравень

Акції, присвячені Міжнародному дню солідарності трудящих, пройшли у Києві без особливих інцидентів, «незважаючи на провокаційні спроби (кидання шашок перед колоною ПСПУ, а також розкидання фаєрів і димових шашок в акції ультралівих)», повідомляє агенція «Інтерфакс–Україна» з посиланням на Центр громадських зв’язків МВС.

У міліцейському відомстві не змогли назвати достеменну кількість учасників усіх першотравневих акцій у столиці. За оцінками «Інтерфаксу», в них узяли участь чотири тисячі осіб. Цікаво, що Федерація профспілок і комуністи не розвели свої мітинги в часі й місці проведення, тож присутні на майдані Незалежності слухали одночасно два концерти з двох сцен, поставлених одна навпроти одної.

«ЄЦ» перемагає з порушеннями?

На дострокових виборах мерів Лисичанська (Луганська область), Перечина (Закарпатська область) та Герци (Чернівецька область) перемогли кандидати від партії «Єдиний центр». Про це повідомила прес–служба «ЄЦ». За результатами проведеного партією паралельного підрахунку голосів, Валерій Бондаренко «практично став» мером Лисичанська, набравши 17,33% голосів. Мирослава Гуранич у Перечині одержала 56,1%, а Василь Скрипкар у Герці — 28,04%. Тим часом луганське відділення Комітету виборців України заявило, що було зафіксовано грубі порушення прав виборців.

Смерть екс–нардепа в горах

У Непалі під час сходження на гору загинув колишній народний депутат, екс–начальник УБОЗ МВС України у Закарпатській області Ігор Пилипчук. Львівська агенція Zaxid.net повідомила з посиланням на компетентні джерела в МВС, що 22 квітня Пилипчук у складі групи українців (дев’ять осіб, серед яких були досить відомі люди) поїхав у Тибет. Там наші співвітчизники планували сходження на гори–«восьмитисячники», а також показовий матч із міні–футболу. Під час сходження Пилипчук хотів зняти краєвиди на відеокамеру, але щось трапилося з мотузкою, і він зірвався з гори. Падіння було смертельним.