Пильні й активні

Пильні й активні

В Україні стартує кампанія зовнішнього незалежного оцінювання. Сьогодні понад 400 тисяч одинадцятикласників та випускників минулих років складають перший тест — з історії. Однак три години зосередженої роботи в аудиторіях чекають не лише на майбутніх абітурієнтів, а й на інструкторів, а також громадських спостерігачів, які пильнуватимуть за коректністю дотримання всіх чинних правил проведення ЗНО. Саме минулорічна присутність громадських контролерів, на думку експертів, забезпечила тестуванню реноме об’єктивного, прогресивного методу оцінювання знань, довіру населення і широку підтримку вчительської та учнівської аудиторій.

Суд не суд, а тестуватись треба

Суд не суд, а тестуватись треба

Абсолютна більшість випускників одеських шкіл, у тому числі 11–класник середньої школи №48 Олег Нічка, що донедавна судився з Міністерством освіти та науки щодо законності запровадження при вступі до вишів зовнішнього оцінювання знань, — організовано складають сьогодні іспит з історії України в рамках незалежного тестування. Як розповіла напередодні кореспонденту «УМ» директор СШ №48 Наталія Поступальська, 55 із 59 випускників цієї школи зареєстрували свої заяви про бажання взяти участь у зовнішньому незалежному тестуванні. Наталія Федорівна не уточнила причин неучасті в незалежному оцінюванні чотирьох випускників школи. Про деякі з них розповіла головний спеціаліст Суворовського райвідділу освіти Одеси Таїсія Казарінова, що інспектує навчально–виховний процес і в цьому навчальному закладі.

Майже шпигунські пристрасті

Майже шпигунські пристрасті

Процес підготовки до проведення тестувань неодмінно сподобався б тим, хто захоплюється фільмами про шпигунів. Явки, паролі, «пакет прийняв», «пакет розкрив» та сигнальна «есемеска» зі словом «ага». В кожного керівника тестувальним пунктом є «дорожна карта», де розписано до хвилини всі його дії. Усе в обстановці суцільної секретності. А під час самого тестування порушення вказівок інструкторів та чергових будуть каратися хоча й не розстрілом, але все одно досить суворо — вилученнями з тестувань.

Всі статті рубрики