Нечуєва молитва

Нечуєва молитва

Послання з XVIII століття відкопали в селищі Стеблів Корсунь–Шевченківського району під час відбудови Свято–Вознесенської церкви. Вона постане на горі Спаса, де ще в XVIII столітті був храм, у якому служили священиками спочатку батько Нечуя–Левицького — Семен Степанович, а пізніше — його дядько Амросій.

Пити чи не пити?

Пити чи не пити?

Услід за відновленням роботи в обласному центрі медвитверезника місцева влада наважилася на ще радикальніший крок у боротьбі з пияцтвом. Депутати міської ради ухвалили обмежити продажу алкогольних напоїв у магазинах із 11–ї до 22–ї години — та у закладах ресторанного типу — з 11–ї до 23–ї години. Чітко окреслено також і дозвільну територію реалізації спиртного навколо дошкільних і навчальних закладів, гуртожитків, об’єктів культури і спорту, вокзалів. А ще заборонено вживати будь–які збадьорюючі напої (зокрема й пиво) на вулицях, у парках і скверах.

І не курять, і не п’ють — фашисти якісь

І не курять, і не п’ють — фашисти якісь

На сесії Донецької обласної ради депутати спробували відшукати не тільки шляхи можливого протистояння фінансово–економічній кризі, а й розповсюдженню на території краю фашистської ідеології. Відтак з’явилася пропозиція створити спеціальну депутатську групу та звернутися до міського голови Донецька Олександра Лук’янченка з вимогою не допустити в місті реабілітації фашизму. З ініціативою виступила депутат від Блоку Наталії Вітренко Наталя Білоцерківська, яка дуже стурбована тим, що у Донецьку останнім часом активізувалися націоналістичні організації на кшталт «Патріот України».

Велике прибирання

Велике прибирання

Цьогорічне прибирання столичного Труханового острова стало унікальною подією, організованою фестивалем «Країна мрій» за підтримки Представництва ООН в Україні та компаній–підписантів Глобального договору. Таким чином, столичний суботник став для учасників справжнім святом: радістю світились обличчя дітлахів, поруч під етнічну музику пританцьовували їхні батьки, і всіх гріло по–весняному тепле сонце. Так незвично розпочалась унікальна для киян акція «Зелена толока».

Всі статті рубрики