Тяжкі наслідки легкої музики

18.04.2009
Тяжкі наслідки легкої музики

Надя Бенайсса доспівалася.

Надя Бенайсса, вокалістка однієї з найпопулярніших німецьких поп–груп No Angels, відповідатиме перед судом за створення загрози життю трьох чоловіків. Прокуратура звинувачує співачку в тому, що вона не поінформувала їх, що є носієм вірусу ВІЛ. Щонайменше один із «контактерів» заразився.

Німецька поліція заарештувала 26–річну Надю минулих вихідних у Франкфурті–на–Майні просто перед її сольним концертом. Суддя погодився на терміновий арешт матері–одиначки дев’ятирічної доньки, бо побоювався, що та може «повторити подібний злочин». Прокуратура міста Дармштадт встановила, що в період 2004—2006 років ВІЛ–інфікована поп–діва мала «незахищені статеві контакти як мінімум із трьома партнерами, яким не повідомила про наявність у неї вірусу СНІДу». Якщо вина Бенайсси буде доведена, їй загрожує ув’язнення терміном до 10 років, повідомляють німецькі ЗМІ.

Слава прийшла до Наді в 2000 році після перемоги в телеконкурсі талантів «Поп–зірки». Бенайсса з трьома іншими переможницями шоу організувала дівочий вокальний квартет No Angels («Неянголи»), назва якого виявилася пророчою. Група стала над­звичайно популярною в Німеччині та Європі вже після першого хіта Daylight In Your Eyes («Світло дня в твоїх очах»). Дебютний альбом — Elle’ments — побачив світ 2001 року і виявився платиновим. Перші три альбоми квартету послідовно виходили на чільне місце німецького хіт–параду. На цей час група видала чотири студійні альбоми та кілька збірок. У 2003 році No Angels були відзначені премією «Ехо» (німецький відповідник «Греммі») в номінації «Краща група», а минулого року група представляла ФРН на конкурсі «Євробачення», де посіла лише 23–тє місце. Наступна платівка німецьких «Неянголів» вже записана і надійде в продаж улітку.

Але, якщо солістку посадять за ґрати, на колективі, певно, можна буде поставити хрест.