НОВИНИ ПЛЮС

14.04.2009

Проблеми з «Газпромом»

Російський «Газпром» направив НАК «Нафтогаз України» офіційне повідомлення про недобір природного газу (у березні Україна взяла менше палива, ніж обумовлено угодами) та можливість виставлення відповідних штрафних санкцій. Про це агенції «Інтерфакс–Україна» повідомило поінформоване джерело в російських газових колах.

У першому кварталі «Нафтогаз» купив у «Газпрому» вдвічі менше передбачених контрактом обсягів — 2,5 млрд. кубометрів газу, до того ж у березні відбір становив близько 0,95 млрд. при плані 2 млрд. куб. м. Штрафні санкції можуть становити 530 млн. доларів, уточнює «Коммєрсант–Україна».

Кандидатів прибуло

Народний депутат від «НУНС» Анатолій Гриценко заявив про намір балотуватися на посаду Президента. «Буду [балотуватися]. Саме тому, чому я сказав: дістало, кожного вже дістало», — заявив екс–міністр оборони в ефірі програми «Шустер Live» на каналі «Україна».

Блок Грача і Волги

Кримські республіканські організації КПУ й партії «Союз лівих сил» створили Блок Грача. Про це у Сімферополі заявили власне Леонід Грач, лідер комуністів Криму, і керівник СЛС Василь Волга. Грач назвав це «політичними заручинами», а «юридичні» будуть тоді, коли «прийде час». На виборах–2010 блок розраховує перемогти в Криму й показати таким чином орієнтир для єднання лівих сил по всій Україні.