Голий номер

04.04.2009
Голий номер

У Німеччині планують відкрити перший готель, у якому будуть зупинятися лише нудисти. Одяг там буде взагалі заборонений, повідомляє Бі–Бі–Сі. Підприємець Фрідер Хаферкорн, який сам віддавна належить до руху натуристів, збирається переобладнати для цієї мети вже існуючий готель у Чорному лісі — місцевості неподалік міста Фройденштадт поблизу кордону із Францією. Дата відкриття готелю ще не визначена, але правила поведінки для гостей уже розроблені. Зокрема, доступ до готелю матимуть лише послідовники руху натуристів, які на час перебування в закладі повністю відмовлятимуться від одягу.

Директор туристичного департаменту Фройденштадта Міхаель Краузе назвав таку готельну концепцію «незвичною», але додав, що не бачить у цьому нічого поганого. Влада міста пов’язує з новим готельним закладом надії на збільшення кількості туристів. Мешканці двох сусідніх сіл також обіцяють тепло зустріти нудистів і планують організувати для них піші екскурсії мальовничими місцями.

Рух натуристів зародився ще 1890 року саме в Німеччині. Поштовхом для цього стала праця німецького соціолога Хайнріха Пудора про переваги повернення до природної сутності. У Німеччині діє Асоціація нудистів, вона нараховує 50 тисяч осіб, які сплачують членські внески.